Pluimveehouderij

Achtergrond 1720 x bekeken 12 reacties

Eierhandel trekt aan richting Pasen

Langzaam maar zeker begint de eierhandel aan te trekken richting Pasen. Carnaval is achter de rug en nu bereiden afnemers zich voor op de grote vraag voor Pasen.

De voorjaarsvakantie geeft nog enige verstoring in dit beeld, maar over een breed front is een aantrekkende vraag merkbaar. Dit marktbeeld resulteert met name bij de scharreleieren in verder stijgende prijzen. In de afgelopen week is de NOP-richtprijs voor scharreleieren van 62/63 gram met 21 cent gestegen.

De verwachting is dat de stijgende lijn in de prijzen de komende weken doorzet. Het aanbod zal toenemen, maar dat is volgens de handel ook nodig om in de toenemende vraag te voorzien.

Prognose: stijgende prijzen.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
Totaal overzicht van eieren

Laatste reacties

 • De Toekomst

  Om de prijzen laag te houden zeker

 • zon

  Ik heb begrepen dat er in de zomer pas meer kippen komen,er zitten nu veel oude kippen.die produceren steeds minder.

 • brabant z-o

  Het aanbod zal toenemen? waarvan, toch helemaal niet van eieren er zijn gewoon geen jonge hennen opgezet in nov dec jan en feb dit zal doorgaan tot juli waarna in augustus weer hennen opgezet gaan worden dus onzin verhaal van er komt meer aanbod.

 • bankivahoen

  De opfok staat het laatste half jaar meer leeg als vol , er zijn veel minder kippen en inderdaad gaan er het eerste halfjaar veel minder in productie komen. Als de eierprijzen niet oplopen naar een cent of 8-10 per stuk dan is -zoals vermoed- iets heel erg fout met de prijsvorming.
  Ook de berichten dat 50 % van de opfokruimte teveel is zegt genoeg , de legsector krimpt sneller als men ons wil doen geloven !

 • wilcovanlaar1

  De eieren zijn aan de aldi voor het hele jaar voor minder verkocht dan vorig jaar. En als je dan de eierprijs ziet, dan is toch alles duidelijk hoe de grote mannen te werk gaan !

 • BoerderEi

  Voor wat het waard is:
  De Eu marktinformatie eieren ( 2012 ten opzichte van 2014).
  Export eieren + 20%
  Import eieren - 50 %
  Berekende productie - 5 %
  Opzet leghennen -14%
  Deze laatste zet nog versterkt door in 2015. Dus alle seinen staan op groen voor een prima eierprijs. Mocht dit toch niet het geval zijn dan wordt het hoog tijd voor een Eggboard naar Canadees model.

 • Cokie

  Niets nieuws onder de zon, als je op nop meegeeft wordt je bestolen dat is al jaren zo. Dus niet huilie huilie doen maar verkopen in plaats van meegeven!

 • John Claessens

  Geweldig een Eggboard met sterke promotie activiteiten . Kijk maar naar de USA- eierconsumptie , voor het vierde jaar op rij gestegen . En de producenten-prijzen al jaren sky high . Kunnen we nog wat van leren !

 • bankivahoen

  Zou het kunnen dat de eierhandel in de USA niet zo'n grip heeft op de prijszetting als hier in Nederland ? We kunnen hier promoten wat we willen maar de beloning zal niet voor de producent zijn , vervelend maar helaas de keiharde waarheid !

 • 200113528

  de NOP prijs is een NEP prijs. Volgt de markt totaal niet. tijd voor een notering die dit wel doet. volgens mij staat NOP voor Naai Onze Pluimveehouders

 • FarmerNL

  In USA is de producent zelf de eier handelaar

 • BoerderEi

  Qua schaalgrootte zal dat in de EU niet lukken. Er zal dus een gezamenlijk initiatief moeten komen om het aanbod te bundelen. Lijkt me een prima idee als NVP en LTO hier eens mee aan de slag gaan. Ook de 3 grootste fokkerijorganisaties kunnen hier een belangrijke rol in spelen. In plaats van op elkaar te schelden zou ik zeggen: wie pakt de handschoen op???

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.