Pluimveehouderij

Achtergrond 1898 x bekeken 8 reacties

Eiermarkt voelt best goed aan

De eiermarkt staat er op dit moment niet verkeerd voor. Het aanbod aan eieren is groot, maar ook de vraag is goed.

De afzet naar winkels liet afgelopen week weliswaar wat te wensen over, maar daar staat tegenover dat de industrie gretig opereert. Dat is dan ook vooral te merken aan stijgende prijzen voor de kleinere maten. Daarnaast gaan de prijzen van de kooi-eieren over de hele linie omhoog. Bij de midden- en grovere maten van de scharreleieren is het nog even wachten op aantrekkende prijzen. De verwachting voor de komende weken is echter goed. Pasen is een stuk vroeger dan vorig jaar en daarom houden handel en afnemers daar nu al rekening mee. Voor zover mogelijk worden voorraden aangelegd.

Prognose: stabiel tot hoger

Laatste reacties

 • Tonnis

  Beste meneer Ramaker, voor 6 cent kun je toch geen scharrelei produceren. Bij een eierprijs van dit niveau, haal je nog geen voerwinst van 3 Euro, terwijl je voor een redelijke exploitatie en prive toch 5,5 Euro nodig bent. M.a.w. een bedrijf van 50.000 scharrelkippen boert 125000 Euro achteruit. Daarom vind ik bovenstaand verhaal nergens op slaan.
  Ga je eens beter verdiepen in de kostprijs van een ei.

 • John*

  wat betekent een vroeg pasen voor een jaar? de voorraden na de feetdagen zijn nauwelijks aangevuld en de bedrijven beginnen nu al voorraden aan te leggen voor pasen. Komt er dan hele lage voorraad na pasen en een mooi eierjaar?

 • peter1939

  in half jaar 1 cent erbij, en in 2 weken weer ruim cent eraf........kun je zien waar de macht ligt.......oude tijden komen helaas niet meer terug van 8 cent of hoger....

 • zon

  Spotmarktprijzen?
  De handel heeft ruime aanvoer vanuit eigen contractbedrijven,dat is een basis
  Daarnaast nog vaste afspraken dus ook gegarandeerde aanvoer.
  De rest is ping-pong prijzen.

  De macht van de handel is te groot.

 • bankivahoen

  Prijzen blijven op deze manier steeds rond de 6 cent, Zon@, zo zorgt de handel dat er ook weer niet teveel failliet gaan zodat inderdaad de aanvoer steeds ruim voldoende zal zijn.
  Zo ga je misschien net niet bankroet maar hou je met wat geluk een paar euro per uur over . Moderne slavernij ? Laatste groep mensen die nog voor niets hard wil werken. Nog een generatie en ook die sector is voorgoed verdwenen .

 • BoB de Bakker

  @bankivahoen, wat denk je van sectoren als de bouw en transport. Daar is het ook werken tot je erbij neervalt!

 • zon

  Je hebt gelijk #6,we hoeven niet naar het communisme maar wat minder vrije marktwerking zou beter zijn.

 • rvdb

  de oplossing is heel simpel 5% minder dieren opzetten zou een hoop druk van de markt afhalen

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.