Pluimveehouderij

Achtergrond 1254 x bekeken 8 reactieslaatste update:4 jul 2014

Basiscontractprijs vleeskuikens 1 cent hoger

De basiscontractprijs voor vleeskuikens stijgt volgende week met 1 cent naar 81,5 cent per kilo. Dat is een gevolg van een goed lopende afzet van kipfilet.

Met het mooie weer kopen consumenten meer pluimveevlees voor de barbecue. De prijzen van vrije vleeskuikens blijven volgende week gelijk. De verkoop van bouten loopt niet goed.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • pantass

  zijn toch echt kalkoenen.. maar,ja..

 • pantass

  wat is het eigenlijk echt??? pluimveebeurs.nl zegt dat de prijs gelijk is gebleven, en hier is er een cent bij.. iemand aanwezig die hier het antwoord op heeft?

 • jp.bierema

  Woensdagavond is de beurs in Barneveld en daar stellen de heren de prijs vast van de vrij verhandelbare kuikens. Men zegt dat hiertoe ook de kuikens behoren die men als slagers aan elkaar levert, maar of dat zo is?
  Er zijn er ook die beweren dat de onderling geruilde kuikens wanneer men afrekent met elkaar duurder worden afgerekend dan de prijs die vastgesteld is in Barneveld. We zullen het nooit weten, of iemand moet een boekje hierover openen!

 • groot boerdam

  Daar kan ik wel een boekje over los doen vorige week aanvoerplanner aan de telefoon wist niet dat de lijn los stond,ik kon mee luisteren ze hadden het over 1,06 de kg dus!!
  Maar we weten toch dat we worden bestolen maar gewoon doorleveren!

 • red

  De foto is het bewijs dat ze bij pluimveehouderij met stagaires werken of oproep krachten. In iedergeval geen mensen die weten hoe een vleeskuiken eruitziet.

 • Kuykenhouder

  Maar heren beurt u dan geen 1,06 bij Plukon?

 • jp.bierema

  Nee hoor Janssen Zuidvelde, die kippen hoeven wij nog niet.

 • jp.bierema


  Barneveld vleeskuikens op 09-07-2014
  Aanbod van vleeskuikens op de vrije markt is niet groot. Dit duwt de prijs 2 cent naar boven. 'Gezien vanuit de verkoop van het vlees zou een stijging niet noodzakelijk zijn, afzet is maar redelijk'.
  Weer dat gemekker vanuit de handel, laat ze liggen en loop er aan voorbij zou ik zeggen.
  Onze marges zijn al heel lang te laag, langer dan die van de hele sodemieterse tussenhandel.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.