Pluimveehouderij

Achtergrond 2470 x bekeken 8 reacties

Eierprijs lager voor Pinksteren

De afzet van eieren liep tot en met afgelopen dinsdag goed. Daarna zakte de vraag in.

Het warme weer speelt de eiersector parten. Consumenten eten daardoor minder eieren. Supermarktketens bestelden daardoor minder eieren dan verwacht. Het aanbod is groot omdat leghennenhouders hun eieren graag zo snel mogelijk kwijt willen met de hoge temperaturen om de kwaliteit te houden. Desondanks stijgt de NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram nog met 9 cent naar €5,42 per honderd stuks.

Na Pinksteren zal de verwerkende industrie de eierprijzen overeind moeten houden. Retailers zullen dan minder kopen.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

 • withaag1

  laat die achtergrondinformatie maar weg.

 • rvdb

  volgens de marktberichten alle prijzen omhoog, dus de kop van dit artikel lijkt mij niet juist ! gr R van der Bolt

 • l coumans

  volgens mij is Derk met een eierhandel gestart misschien wel op de beurs

 • koen.kerkhof1

  Derk, zeg gewoon eerlijk door welke eierhandel je betaald wordt om zulke flauwekul op te schrijven, of stop met deze artikelen te schrijven.

 • wilcovanlaar1

  Dag Derk, Vorige week schreef je pinksteren jaagt eierprijs omhoog. En nu eierprijs naar beneden. Terwijl ze wekelijks licht omhoog gaan. Ik vraag me net als de andere af waar je de informatie vandaan haal.Misschien kun je ook even informeren bij de handelaren van de oude kippen. Die vertellen je wat anders !

 • FarmerNL

  Derk ,ik weet niet wie deze verhaaltjes elke week weer verzint. Heeft eigenlijk zelden wat te maken met de echte markt zoals in het veld zich afspeelt. Of is dit ook gewoon de mening van de eierhandel achter het NOP eierprijzen verhaal dat elke week gepubliceerd wordt. Zet dat dan gewoon erbij.

 • zon

  Het kopje geeft de inhoud weer slecht weer,net als de vorige week.

 • 200113528

  Boerderij wil de melkprijs naar beneden hebben en nu de eierprijzen ook. Waarschijnlijk zullen de varkens prijzen ook dalen naar de pinksteren want het gaat regenen op de zuid pool en dan barbeceuen ze niet. De eieren worden juist duurder omdat er massaal geruimd is. En als ze niet duurder worden houd boerderij op te bestaan. Want dan gaan de kippenboeren failliet en de melkveehouders hebben geen inkomen meer. En dan lijkt met cruciaal voor boerderij

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.