Pluimveehouderij

Achtergrond 1056 x bekeken 5 reacties

Alleen borstkappen zijn goed te verkopen

De vraag naar kipfilet blijft goed in supermarkten. Zodoende zijn borstkappen goed te verkopen.

De afzet van kuikenbouten blijft een zorgenkind. Daardoor brengt het hele karkas niet meer op, ondanks een niet al te ruim aanbod van vleeskuikens. De basiscontractprijs blijft zodoende gelijk op 80,5 cent per kilo.

Prognose: prijs gelijk

Laatste reacties

 • jp.bierema

  Wie is deze week uw informant, de man van 45 miljoen? Filet is niet aan te slepen Klein Kranenberg, en bouten loopt redelijk. Totaal gezien loopt het dus prima.

 • red

  Geachte Jp. wat heeft de man van 45 miljoen u misdaan want het begint op te vallen dat u hier vaak over schrijft.
  Maar dat andere inkopers met de voorlichters regelmatig een gehaktbal eten en zo de boeren onderdrukhouden hoor ik weinig. Blijf realist en ga niet te veel met emoties strooien, dat doen ze in de politiek al genoeg.
  Zo gauw de boeren het met elkaar eens worden kom je verder dan op deze manier. Maar als er boeren gaan samen werken wordt er door de voerboer en slager verdeelheid gezaaid ( dit lukt altijd weer)
  ZAAI VERDEELDHEID EN HEERS dit is het motto voerjongens en slagers.

 • joannes

  Precies @red, de strategie moet zijn: die man van 45 mlj in verwarring brengen. Daar is maar weinig voor nodig! Maar het vraagt wel coördinatie! Coördinatie tussen tussen mesters minimaal 5 % van de dagelijkse aanvoer te krimpen. De Slachterijen en de Voerleveranciers zijn al geconcentreerd en hebben belang bij een constant in en verkoopvolume om de vaste kosten van de operatie te dekken. Supermarkten niet anders, die zijn óók geconcentreerd en zolang er maar voldoende - in verhouding met de vraag/verkoop - aanvoer is zullen óók die een belang hebben bij de meest interessante - lees laagste - verkoopprijzen. Om nu die keten eens op te schudden voor betere prijzen moet we eens 5 % minder produceren voor een periode van een week of 6. Dan moeten die grote jongens elkaar in de inkoopmarkt gaan beconcurreren met hogere inkoop prijzen allen al voor de bezetting van hun installaties.. En daar gaat het om voor de Mesters. Met minder kuikens hetzelfde geld. Gecoödineerd moet dat toch een een keer gaan lukken? O en of dit kan vlgs de Mededinginswet? Natuurlijk; wie bepaalt hoeveel kuikens er opgezet worden? De Mester toch! Het gaat alleen om een beetje loyaliteit onder elkaar dat in een periode van verkoop hoogte nu net eens iets minder in plaats van meer wordt aangevoerd.

 • red

  Slagers bellen woensdag overdag eerst ook met elkaar voor ze hun toneelstukje sávonds opvoeren in barneveld op de beurs.
  Waarom zouden wij de prijzen en toeslagen niet naast elkaar leggen.
  Je wordt tegen woordig dagelijks benaderd om colectief electra in te kopen,
  dan wordt het tijd om colectief de kuikens te verkopen. En op de zelfde manier inkopen. Dan zien wie de langste adem heeft.

 • jp.bierema

  Zie er helemaal niks in samen met u mijn kuikens verkopen, trouwens daar gaat mijn vraag ook niet over. Ik informeer alleen maar wie de informant van de redactie is. En wat betreft die 45 miljoen, dat stond vorige week te lezen in een reactie van één onzer collega's. Deze 45 miljoener zit in de club van de BCP, en dat is niet mijn club. Want die BCP is een farce, omdat de toeslag jaarlijks bijgesteld moet worden om de juiste prijs te ontvangen. Nee, dan zijn er wel slachterijen met betere lijsten.
  Goed weekend.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.