Pluimveehouderij

Achtergrond 1618 x bekeken 4 reacties

Eierprijzen onder druk na Pasen

Supermarkten bestellen na Pasen minder eieren. Zodoende daalt de NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram deze week met 41 cent naar €5,46 per 100 stuks. Dat is weliswaar 58 cent meer dan een jaar geleden, maar te weinig om de kosten te dekken.

De verwerkende industrie kan de prijzen van kooi-eieren ook drukken door een groot aanbod. Daardoor daalt de NOP-prijs voor witte kooi-eieren van 62 tot 63 gram met 25 cent naar €4,37 per 100 stuks. Dat is maar 26 cent meer dan eind april 2013.

De bodem van de eierprijzen lijkt na de daling van deze week (bijna) bereikt. Misschien komt er deze week nog een kleine prijsdaling. Polen, Frankrijk en Spanje bieden nog veel kooi-eieren aan.

Prognose: prijs gelijk tot iets lager

Laatste reacties

 • Zents beheer

  Nog even volhouden en dan gaat de kostprijs flink naar beneden. Bouwen zonder aankoop rechten. Mest naar Moerdijk, volop hennen bestellen, voerboer ziet omzet stijgen,ei producten export stijgt ja zelfs de binnenlandse afzet, dus eierhandel verdient. Als ieder z'n deel heeft noemen we wat overblijft NOP-notering. Iedereen blij........ja toch?

 • kk

  Voor Pasen bestelden de supermarkten meer eieren en toen daalde de Nop prijs. Wat is de nieuws waarde van dit bericht. Je kunt deze analyse berichten toch niet meer serieus nemen wat een gezwets toch elke week weer. Marionetten van de handel deze schrijvers. Heb het lef eens om pluimveehouders te bellen hoe zij de afzet ervaren en schrijf dit in de analyse en anders schrijf niets altijd nog beter dan deze onzin.

 • l coumans

  top gezegd kk inderdaad schrijver maak je huiswerk

 • Cokie

  Ja kipnl met dank aan de NOP, DE belangenbehartiger voor pluimvee houdend Nederland!

Of registreer je om te kunnen reageren.