Pluimveehouderij

Achtergrond 7489 x bekeken 125 reacties

Elly en Bert de Kort vonden eerder al verborgen camera

Bert en Elly de Kort waren onaangenaam verrast door de inbraak op hun bedrijf. Eerder vonden ze al een verborgen camera.

Woensdag stond er opeens een journalist op het erf van Elly de Kort en haar man Bert in Loon op Zand. Of ze wilden reageren op beelden die bij hen in de stal waren gemaakt. "Ik had op dat moment geen tijd en heb ze gevraagd om later terug te komen", vertelt ze. Dat gebeurde en toen werden ze geconfronteerd met beelden van dode en enkele stervende dieren bij hen in de stal. Ze hebben de journalist te woord gestaan en benadrukt dat ze niets te verbergen hebben en dat er in een stal met 17.000 dieren altijd wel enkele dieren doodgaan. Het werd al vrij snel duidelijk wat er is gebeurd. Bij één van de stallen werden braaksporen ontdekt.

Voor Elly en Bert de Kort was het de tweede keer in vrij korte tijd dat ze met ongenode gasten te maken kregen. "Een maand geleden vonden we een verborgen camera waarmee via een piepklein gaatje opnamen in de stal konden worden gemaakt", vertelt Elly. Het was al eerder opgevallen dat er bij het ventilatiesysteem en de noodventilatie van de stal was gerommeld met de elektriciteitssystemen. Bij nader onderzoek werd de camera ontdekt. Het paar heeft na die ontdekking de politie gebeld. "Ze wilden geen prioriteit aan het geval geven en verwezen ons naar internet. We moesten on line aangifte doen", aldus De Kort. Dat mislukte door problemen met de inlogcode. "We hadden het bovendien druk. De volgende dag zou de stal opnieuw volgelegd worden. We hebben toen prioriteiten gesteld."

De schoonzoon van de familie wist de harde schijf van de camera te kraken en daaruit bleek dat er zo'n dag of negen aan opnamen op de schijf stonden. Het geknoei aan de stroominstallatie had bovendien een gevaarlijke 
situatie opgeleverd. "Er had kortsluiting kunnen ontstaan met alle gevolgen van dien, zoals brand", aldus de pluimveehoudster. De beelden hebben ze zelf gehouden en ook aan LTO overhandigd. "Als je ziet wat er nu allemaal is gebeurd, is dat maar goed ook, denk ik", zegt De Kort.

Bert de Kort heeft de actiegroep nog gebeld en hun gezegd hoe hij over de situatie denkt, zo vertelt Elly. "Hij heeft ze gezegd dat ze hier te allen tijde kunnen komen en kijken hoe het gaat in de stallen. We hebben niets te verbergen."

De Kort wijst er op dat de inbraken bij nacht en ontij allerlei ongewenste effecten op de dieren kunnen hebben. "Als ze schrikken, zitten ze zo boven op elkaar, met alle gevolgen van dien. Er zijn bovendien allerlei besmettingsrisico's als ze van het ene naar het andere bedrijf gaan. Bovendien is het onacceptabel als je ziet welke vernielingen er zijn aangericht aan onze installaties."

Het echtpaar De Kort heeft nu aangifte gedaan van inbraak bij de politie.

Foto

 • Elly en Bert de Kort vonden eerder al verborgen camera
  Foto: Foto Bert Jansen

Laatste reacties

 • groot boerdam

  Waar gaan we heen in dit land!!!

 • farmer135

  tja, nu er flink wordt bezuinigd bij de AIVD kunnen dierenactivisten gewoon hun gang gaan..

 • stefvanbergen

  kut wakker dier!

 • gjh

  typisch weer zo,n laffe en domme actie van wakker dier maar ja je kan niet anders verwachten van het ondereind van de maatschappij.

 • aldo

  Neemt de politie nu WEL actie?? Dit is toch INBRAAK?? Als de daders gepakt worden zal de pvdd wel voor een advocaat zorgen. 'Ach, die pluimveehouders moeten niet klagen, de dieren hebben het super slecht'.
  Ze (ook dat soort advocaten) weten niet wat ze aanrichten en het kan hen volgens mij ook niet schelen. Ze willen in de belangstelling staan om subsidie te kunnen incasseren.

 • tedagro

  Het zijn en blijven extremisten, het type gestoorde mensen uit de catagorie Volkert v/d G. Niet voor rede vatbaar en alleen bezig met hun eigen bekrompen gedachten. Gewoon hard aanpakken die lui !

 • jocox

  Ook nu weer laat de overheid hardwerkende Nederlanders die braaf belasting betalen kennelijk in de kou staan en kan het gajes zich onbekommerd vergrijpen aan andermans have en goed.Hoe lang pikken onze hardwerkende landgenoten dit nog. Het scheelt er nog aan dat hardwerkende mensen worden weggezet als crimineel maar als we zo doorgaan duurt dat niet lang meer.

 • drikhend

  Dat er mensen zijn die opkomen voor rechten van dieren juich ik heel hard toe . Maar dat moet wel gebeuren op een normale beschaafde manier . En moet ook niet alleen op de veehouderij betrekking hebben . Want de goudvis in kom en de hamster enz. in klein hok . Bij vee of pluimvee en varkensbedrijf vindt je altijd wel een of meerdere zieke dieren . De boer zal proberen deze te reden via eigen behandeling of dierenarts ,. Soms zijn er dieren die het niet redden en op einde kan dit soms voor de leek gruwelijke beelden opwekken . En zeker als je dat met licht in donker filmt . Er zijn boeren die dieren te lang een kans geven op genezing omdat ze niet graag een dier laten doden . De een is daar wat sneller mee als de ander . Maar deze activisten zullen er niet voor terug schrikken om beelden erger te maken dan ze zijn . Want een boer met zulk soort zieke en dode varkens in de stal . Die hun laten zien . Zal niet lang boer blijven met deze kosten en opbrengsten of hij moet schat rijk zijn .Want normaal is het al moeilijk om een boterham te verdienen . En op slechte bedrijven kost het handen vol met geld . Dus ik heb grote twijfels over herkomst van deze beelden die deze lieden laten zien .

 • alco1

  Er zijn ook mensen die dode en stervende dieren zien als 'Leerproces'

 • trijnie

  Communistische praktijken, dit is meer dan erg. Zouden die miskleunen wel weten waar ze mee bezig zijn?
  Ui terst grof als je, je verlaagt tot dit soort praktijken.

  Als ik die boer was, zou ik maar bewakingscamera's ophangen.

 • trijnie

  Wat ik in mijn verontwaardiging vergeet: Ellie en Bert sterkte ermee
  want ik kan me indenken dat dit er inhakt.

 • boerderijkijken

  rotvolk!!

 • Zuperboer

  Diederik Samson zou het zelf kunnen doen, wat.... hij zou zich vastketenen aan de eerste de beste spantpoot die hij tegenkomt en dat zegt genoeg over de normen en waarden van deze regering.

 • trijnie

  Zuperboer, als je laat zien dat je het ergens niet mee eens bent is er niets aan de hand, dat moet kunnen, maar de manier zoals het bij deze mensen is gebeurt, is zeer minderwaardig. Geniepig en dient bestrafd te worden.

 • somporn

  recht en gerechtigheid is ver te zoeken in NL.
  De verkeerden worden de handen boven het hoofd gehouden.
  Degene die dat s`nachts doen waar werken die overdag?
  ( of staan die elke week aan het loket met de hand omhoog,als je hard moet werken ben je blij dat je s`nachts kunt liggen)

 • geelgors

  ik ben laatst naar een open dag geweest bij en kippemester. Wat ik zag was lichte stallen vol met lieve kuikentjes die alles wel prachtig vinden. Tja dat is niet representatief. laat ze open huis houden na zes weken en zien hou die dieren dan leven en in de nacht door machines worden opgepakt om naar de slachter te gaan. mijn buurvrouw werkt bij een slachter, soms neemt ze levende kippen mee naar huis ze heeft zelf kippen de kippen die ze meemeent zakken door hun poten en bewegen bijna niet.

 • geelgors

  dus dat deze sector aan de orde wordt gesteld is heel terecht. van vrolijk kuiken na zes weken een ongelukkig beest zijn en dan ook nog door machines worden gepakt voor de slacht bah.

 • somporn

  Dus het maakt niet uit op welke manier je je zin maar doordrijft,ook al moet je inbreken bij een ander.
  Geelgors,als ze ongevraagd bij jou binnen komen piep jij ook wel anders.
  De klant is koning,zolang hij voor dit product betaald blijft het op deze manier.betaald iedereen meer dan zal de sector ook aan die behoefte voldoen.

 • trijnie

  Geelgors, ga toch eens bij een bedrijf kijken.
  En probeer het realistisch te bekijken, die kippen daar moet natuurlijk wel vlees aanzitten, anders heb je niks op je bord.

 • Flyinghollander

  geelgors
  11:40 # 16
  Je fantasie is top, geloof je zelf dat je buurvrouw die kippen mee krijgt, dit gebeurde ook bij biologische bedrijven, daar schreef WD op hun pagine over, dat illegaal verkregen beelden niet netjes zijn, net hoe de win waait bij Sjoerd.

 • alco1

  Zeer goede opmerking Trijnie. Chappa.

 • Tonnis

  Vleeskuikens met overdekte uitloop is toch de grootste giller die er is.
  Want als het te koud is hoeven de kuikens niet naar buiten, m.a.w. kuikens die tussen 1 november en 1 maart worden opgezet, komen niet buiten.
  Dan kun je volgens mij voor de overige maanden die uitloop wel weglaten.
  Of je moet op de verpakking vermelden: kuikenvlees van kuikens waar wel een uitloop aanwezig was, maar niet benut is.

  P.S. goed beschouwd dit is toch ook niet warm te stoken.

 • l coumans

  helemaal mee eens tonnis , een staaltje van hoe hou je de consument voor de gek

 • gerjan slingenbergh

  Ja Coumans, de meeste boeren in Nederland vinden dat normaal.

 • Kippenboerke

  Nee Slingenbergh, de meeste boeren vinden dit niet normaal en houden de consument niet voor de gek en hebben niets te verbergen. Bepaalde personen en extremistische groeperingen willen dat de consument echter wel laten geloven

 • gerjan slingenbergh

  @ Kippenboerke. Jij vindt het zeker ook normaal dat er per jaar miljoenen
  1 dags kuikens (haantjes) WORDEN VERGAST.

 • alco1

  @Gerjan. Ook dat is normaal dat de mensen dat mogen weten, omdat het helaas nog niet anders kan.
  Het is niet normaal dat iemand die dat ook zelf doet hier een veroordelings item van maakt.

 • trijnie

  Ger Jan, ik was in een vleeskuikenstal waar hanen en hennen te samen waren, dus voor de slacht kan het wel
  Maar voor een eitje heb je nu eenmaal een hen nodig.
  Hoewel dat versnipperen van dieren daar kan ik ook niet achter staan , dan heb ik toch liever dat ze vergast worden.
  Daar merken ze weinig van, bij ons gaan de ratten achter de uitlaatgassen van de auto, 1 minuut en weg zijn ze. Beter dan gif en beter dan de klapval want zo spaar je nog egels en vogels.

 • J@gertje

  Oooh dus als Trijnie last heeft van ratten mag er wel wat aan gedaan worden?
  Je valt nu toch wel een beetje door de mand.

 • trijnie

  Wat dacht jij dan jagertje? Ik ben niet roomser dan de paus...
  En muizen krijgen ook een beurt..
  Vroeger had ik eenboerbuurman toen hoefde ik weinig te doen. Maar als je dat niet meer hebt, moet je er zelf wat aan doen.
  En ja als ik die schatjes op de dag al zie lopen, dan zit er niks anders op, dan word ook ik een jagertje. Hoewel de rat besteed ik uit aan mijn maatje en de muizen zijn mijn pakkie an.

 • gerjan slingenbergh

  Haantjes worden afgemaakt omdat we er niet aan kunnen verdienen.
  Als je de consumenten goed voorlicht kun je dat veranderen maar niet als
  je dat verzwijgt en doet als er niets aan de hand is. Het gaat er niet om of ze versnipperd worden of vergast.

 • sybrenm1

  Deze pikkelikkers hadden met hun actie brand kunnen veroorzaken en daarmee al die dieren in de stal hadden levend kunnen verbranden. Of ze kunnen ziektes meeslepen. Dit moet toch hard aangepakt worden. Anders maar op wacht staan en hun de loop van de buks recht aan laten kijken.

 • Kippenboerke

  Slingenbergh,
  Dit is niet het onderwerp. Niet snel er iets anders bijhalen. Geen enkele boer vind het normaal dat de haantjes van de legrassen vernietigd worden. Boeren zijn ook mensen.

 • gerjan slingenbergh

  De discussie gaat over dierenactivisten en dat heeft met dierenleed te maken.
  Als boeren hun financiers achterna gaan praten en zeggen dat het niet anders kan verandert er nooit iets.

 • trijnie

  Gerjan , dan moeten die activisten bij de banken zijn. Als je, je een beetje verdiept in het boerengebeuren kom je er achter dat niet zij de baas zijn op hun bedrijf maar de afnemers die bepalen het hoe of wat en de bank staat er met de hete adem achter want het leen geld moet wel terugkomen met rente.
  En aan het eind van de kip en het ei staat de consument in de winkel die niet eens wat extra wil betalen voor een diervriendelijk ster stukje vlees of uitloopei.
  Was zelf op een varkens bedrijf, mensen wilden naar 1_ster lees, zijn er mee bezig geweest en moesten, tot hun spijt stoppen, omdat er te weinig vraag naar was. Dus, als jij de oplossing hebt............?

 • bankivahoen

  Activisten lijden aan het 'plank voor hun kop syndroom' niets maar dan ook niets geven ze om dierwelzijn , het is selectieve verontwaardiging ! Tegen halal slachten doen ze niets evenals hoe burgers dieren in hokjes opsluiten! Het gaat ze alleen om macht en new religion, oftewel hun wil is wet en tegenargumenten dienen met geweld bestreden te worden!

 • bankivahoen

  Goed verwoord Trijnie @ , jij bent een van de weinige buiten de sector die wel nuchter en verstandig naar de materie kijkt ,wat maar van weinigen hier gezegd kan worden!

 • trijnie

  Bankvahoen, dat komt omdat ik verder kijk dan mijn neus lang is. Maar ook door de boeren die hun bedrijf openstellen en een eerlijk verhaal doen.
  Mijn koop gedrag is nauwelijks verandert, maar mijn gedachten naar het boerengebeuren zijn mild geworden.
  En wat sommige produkten betreft, koop ik nu wat gemakkelijker een gewoon scharrelei en denk zelfs in de richting van een gewoon scharrelkipfiletje hoewel bio of 1ster nog wel mijn voorkeur heeft.
  En als meerder consumenten dat willen, kunnen de boeren omschakelen.......maar ja......geen afzet..... en daar kan geen dierenactivist iets aan veranderen, zeker niet op zo'n manier want dat geeft alleen maar afkeer.

 • geelgors

  Trijnie, als milieuambtenaar bij een gemeente heb ik heel veel gezien in alle landbouwsectoren. Dus ik weet waar ik over praat. Wat ik gezien heb is ine en in triest. Hoe er met de dieren omgegaat wordt.Terecht dat hier aandacht voor wordt gevraagd.

 • alco1

  Echter begrijpt geelgors niet dat bijna alle boeren ook een afschuw hebben van dieptrieste zaken die er plaats vinden bij een enkeling. Maar er nog triester over zijn dat alle boeren dan over één kam geschoren worden met als gevolg dat ook de afzet bij de goede boer onder druk komt te staan.

 • jordi 1455

  @geelgors door het goedkeuren van de inbraak bij een veehouder kan ik concluderen dat je bij die idioten hoort.

 • trijnie

  Geelgors, ik geloof je heus wel. Er zijn overal, in iedere sector dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. En het is goed dat erop wordt toegezien.
  En daar moet zeker tegenop getreden worden. In mijn buurt zat een koeienboer die, door persoonlijke omstandigheden, niet goed voor zijn beesten zorgde. Dit is aanhangig gemaakt door een collega-boer die dit niet kon aanzien. Dus zo kan het ook.
  Maar je moet er wel vanuit gaan dat dit niet overal is.
  En ik blijf erbij: het koop gedrag moet ertoe bijdragen dat diert meten meer ruimte krijgen in de stallen, dat er niet meer gecastreerd wordt, dat er geenkippebekkies verminkt worden, staarten geknipt enz.
  Diervriendelijkheid kost geld en dat moet gepropageerd worden en het zou mooi zijn als de actiegroepen zich daar mee bezig hielden.
  En niet met ge rotzooi.

 • trijnie

  Jordi1455, zou het misschien wat genuanceerder kunnen, is nm veel beter.

 • ja

  Geelgors wou je het kuiken dan zonder te slachten eten?je moet niet zo hiepocriet doen.als je voor het schap staat pak je ook kip voor een paar euro per kilo ipv biologisch .zo lang er mensen op deze aardbol rondlopen zullen we moeten eten. En terecht ,op de dieren moet goed gepast worden .daar zijn we het met z'n allen mee eens .maar je moet niet gaan inbreken .ze moeten de uitkering stoppen en uit hun hol roken.aan de lopende band in de pluimveeslchterij zetten.

 • l coumans

  je kan van de activisten zeggen wat je wilt, ze weten in eider geval wel hoe ze jullie op de tenen moeten gaan staan!!!!!

 • alco1

  @coumans. Afbraak is zo gemakkelijk.

 • cipa

  Het probleem is dat de sector over zichzelf denkt dat ze het zo goed doen en dat ze zo transparant zijn...?! Dit is erg naïef anders hadden dit soort organisaties geen bestaansrecht meer en redenen om dit soort onverantwoorde domme acties te ondernemen! De sector heeft nog steeds geen antwoord op de sterke lobby van de dierwelzijnsorganisaties en is veel te veel naar binnen gekeerd. Er wordt voortdurend achter de feiten aangelopen en de sector is niet in staat om de aandacht te verplaatsen naar de gehele keten met als eindverantwoordelijke de consument. Want let wel de consument bepaald dmv hun bestedingen wat er top down in de keten gebeurd!! Daar moet de discussie zich op toespitsen dit neemt daarmee uiteindelijk het bestaansrecht van dit soort idiote organisaties weg, en kunnen de veehouders hun bedrijfsmodel aanpassen naar een dier en mens vriendelijker niveau...

 • Romeijn

  Jammer dat hier geen 'like' knoppen aangeklikt kunnen worden: @ #47.

 • l coumans

  precies cipa eenheid in de sector is er niet althans die zorgt voor positieve ontwikkeliing

 • bankivahoen

  Je geeft zelf het allerbeste voorbeeld van dat jezelf geen eenheid predikt in reactie # 45 waarin je over 'jullie' spreekt in plaats van 'wij ' beste coumans@ ! Sta je soms achter de acties van die lui ? Ook jij hebt geen voordeel bij hun actie ! Maar ja eenheid in de gehele sector is een utopie !

 • l coumans

  dat bedoel ik ook niet bankivahoen, maar waarom maken jullie je dan zo druk om dat tuig het is hier al vaker gezegd gewoon negeren!!!!

 • niek brabant

  het is net als bij sport, sommige sporten worden er uitgelicht met doping (wielrennen, atletiek bv) en sommige niet (voetbal bv). de media willen nieuws wat raakt, en niet goed nieuws want dat scoort niet. zo bespelen de activisten de media. de burger bespelen ze met emotie en extreme dingen uitvergroten en niet het hele verhaal vertellen. dat win je nooit, hoeveel je ook laat zien want niet iedereen ziet dat en dat weten de activisten. ik heb overigens nog nooit een amtenaar met een camera op zijn hoofd gezien om hem de hele dag te controleren. ik hoop wel dat de politiek eens wakker word en hier wat aan doet anders verklaar je volgens mij de landbouw hiermee vogelvrij.

 • jordi 1455

  @I Coumans straks pakken ze jou nog, zelfs biologische veehouders zijn foute mensen volgens ongehoord.

 • l coumans

  jordi 1455 een aktievoerder die mij wil pakken moet nog geboren worden moest het dan toch nog gebeuren is er meteen weer eentje minder

 • trijnie

  Coumans, schreeuw maar niet zo hard, wat bij de ene gebeurt, kan bij iedereen.

 • l coumans

  tis te hopen trijnie

 • info204

  Waar gaan we heen in dit land?

 • wienbemelmans

  het blijven zielige mensen,in rusland lossen ze dat beter op
  die enteren geen schip meer. klasse.

  W.Bemelmans.

 • trijnie

  Wien bemelmans, je moest je kapot schamen met dit wat je zegt. Schandalig, ik zou je haast voor hftr uitmaken.
  Deze veelal nog jonge mensen die om hun idealen erop uittrekken om deze aarde te beschermen tegen de hebberigheid van grootmachten. Deze mensen waren door op dit schip te zijn op Nederlands gebied en de plek waar zij waren is niet speciaal van rusland. Ze zitten als beesten achter tralies en er is nauwelijks contact met buiten, kom liever op voor deze mensen en schrijf ze een brief of protesteer bij de Russische regering. Doe iets anders dan zomaar klakkeloos een mening ventileren. Rot streek....

 • trijnie

  Trouwens, bemelmans, doe eens wat aan je Nederlands.
  Als je hoofdletters gebruikt is het nog duidelijker wat je bedoelt te zeggen, maar zonder hoofdletters was het al veel te erg.

 • jordi 1455

  @Trijnie ze klommen op een Russisch platform, dat is honderd procent zeker Rusland, aangezien Greenpeace geen toestemming had om in Russische territoriale wateren te varen.

 • crisismanager

  @geelgors. er leven in nederland duizenden mensen die al jaren met verschrikkelijke spierziektes leven,die smeken om te mogen sterven .maar door een moeilijke euthanasiewet niet mogen.per dag krijgen honderden mensen te horen dat ze terminaal zijn.met vreselijke uitzaaiingen en pijn tot op het einde.en dan vind jij het verschrikkelijk dat een zesweekse hen geladen word en vergast word ,en rustig inslaapt ?wat weet jij nog van je eerste 6 levensweken?en trijnie ik vrees dat de actiegroep ongehoord ook uit studenten bestaat, die nog niet weten wat het echte leven allemaal inhoudt.een boer zorgt goed voor z'n dieren maar als men een kip humaner moet laten inslapen als een mens zijn we flink van het paadje af aan het gaan.

 • trijnie

  Jordi, ik kan het verkeerd hebben, maar ik meende dat het in een gebied was dat niet speciaal van Rusland was.
  Ik hoorde nm.vanmorgen de woordvoerster van Greenpeace vanmorgen op'de'radio.
  Maar wat dieen de daar boven schreef, dat geeft geen pas.
  Het is heel goed dat er mensen als deze greenpaecemensen zijn, die het lef hebben om het op te nemen tegen de verdere verloedering van deze wereld en mensheid. De meesten ons kijken toe en zwijgen of profiteren mee.

 • Romeijn

  Verbakel BV zal blij zijn met de extra verkopen naar Rusland die export manager Wien Bemelmans weet te genereren met zijn stoere uitspraken.
  En Trijnie, misschien wordt het tijd voor een weekje vakantie. ;-)

 • trijnie

  Buffalo, ik vergelijk een mens niet met een dier en ander om ook niet. Maar als je bedoelt dat ik liever zie dat ze vergast worden dan dat ze vermalen worden dan ja, dat vind ik toch diervriendelijker.
  En even voor de duidelijkheid: ik ben een voorstander van euthanasie, zeker passieve euthanasie. Heb nm gewerkt in de zorg bij patiënten veelal in het laatste stadium van vele vormen van kanker. Maar die laatste handeling die een einde moet maken aan een leven, dat is ook weer iets wat je niet van iedere arts mag verlangen. Want dat is niet gemakkelijk.

 • trijnie

  @romeijn, soms heb je echt geen tijd voor vakantie en moet je je zegje doen, ik was furieus op die bemel..., die mensen van'greenpeace lijden daar echt, je zult zelf maar in een beestenhok gestopt worden. Er was er eentje bij die voor de eerste keer mee was. Die Russen moeten maar eens een toontje lager zingen.

 • Mozes

  Ik heb er geen probleem mee dat die Greenpeace huichelaars in het hok zitten. Als ze volgend jaar om deze tijd vrij komen is vroeg genoeg.

 • Romeijn

  Leg eens uit Mozes; wat deden die Greenpeace mensen dan verkeerd?

 • Kieke

  Al die verrekte actievoerders moeten gewoon werk zoeken, en geen onschuldige hardwerkende boeren lastig vallen. Ik had gehoopt dat deze man/vrouw was geelectrocuteerd toen hij bij die draden aan het klote was. Echt zielige mensen!!

 • Mozes

  Alleen zeggen wat ze niet willen maar niet zeggen wat ze wel willen.

 • alco1

  Mooie uitspraak mozes in #70
  Maar dat wil niet zeggen dat sommige zaken die er elders (Rusland) plaats vinden niet onder de aandacht gebracht mogen worden.
  Wat mogen we er nog trots op zijn dat we in Nederland wonen. Al vragen enkelen wel om een minder democratisch beleid, gezien de zeer onrealistische gedachtes.

 • Romeijn

  Als je het wilt horen geven ze dat wel degelijk aan. Blijft dat zij een goed breekijzer vormen, zodat minder uitgesproken organisaties tot overleg met actiegetroffenen kunnen komen. Daaruit komen dikwijls verrassend goede samenwerkingsverbanden tot stand. Eigenlijk wel vergelijkbaar met de verschillende organisaties die zich bezighouden met dierenwelzijn.
  Overigens moet ik nog kwijt dat Bert en Elly de Kort zich uitermate correct hebben opgesteld. Kan me niet voorstellen dat daar veel loos is.

 • trijnie

  @Mozes, jammer, dat jij ook zo reageerd, had van jou iets meer nuance verwacht.

 • trijnie

  Focking registratie, ik wens je een Gorbatsjov toe, dan zing je wel een toontje lager.
  Ik denk en ik hoop dat veel mensen zoals Bert en ellie meer mensen zijn van goede wil en wel respect kunnen opbrengen voor de HELDEN van greenpaece.

 • l coumans

  oei

 • alco1

  Trijnie. Als iedereen actie gaat voeren zoals Greenpeace dat daar doet op dat booreiland. Zie je dan niet dat alles uit de klauwen zal lopen.
  Ik ben sterk tegen de manier hoe er met dierenwelzijn omgegaan wordt in de OVP. Als ik s'nachts de hekken doorknip krijgt het geheel meer aandacht dan dat ik hier ga reageren op mensen die al die dode creperende dieren een 'Leerproces' noemen. Moet het dan volgens jouw zo! En ga jij mij dan ook een 'Held' noemen.

 • trijnie

  Alco1, YES.......alleen heb jij en ik er het lef niet voor.
  Overigens niemand hier.
  Schreeuwen , zeuren kunnen we allemaal maar die luitjes die daar in Rusland in een allerberoerdste situatie zitten, hadden wel het lef om voor hun overtuiging uit te komen.

  In het verleden heeft Frankrijk ook al een laffe bomaanslag
  gepleegd op een schip van greenpeace, daar is toen een dode bij gevallen.
  Ik heb diep respect voor de mensen die hun nek durven uitsteken, om voor ons allen te proberen iets van deze aarde te behouden.
  Ik wil zo graag blijven geloven in de zachte krachten, in liefde en respect maar soms lijkt het tevergeefs....

 • Khalid en zijn maten

  alco@ # 76,verrek dát is nog eens een idee,hier en daar gaten knippen in de omheining bij de OVP.....

 • trijnie

  Google nu eens even naar greenpeace en lees al die ellende van deze mensen en DOE wat.
  Er is geen kip, varken of koe in nederland, wel te verstaan, die zo slecht wordt behandeld, dan deze, veelal nog jonge mensen.
  Het zal je kind maar zijn.

 • l coumans

  trijnie dat die jonge mensen zich zo laten opfokken tot onbezonnen acties is hun eigen keus

 • somporn

  Ze hebben er wel zelf voor gekozen Trijnie,ik heb ze niet gestuurd,ze zijn vrijwillig gegaan en wisten vooraf dat er consequenties waren van de dingen die ze deden.Kan zeker niet alles goedkeuren wat ze doen.
  sometimes it`s a pain in the ass.

 • jordi 1455

  @Romeijn, Greenpeace had bijna een kernramp veroorzaakt in Zeeland door de grond onder de rails weg te graven.

 • trijnie

  Niemand stuurt ze, het is hun eigen verantwoording.
  Ze zeuren niet , ze gaan en jullie begrijpen niet eens dat het voor een GOEDE ZAAK is.
  Er waren enkelen die op het platform klommen, maar ze zijn allemaal opgepakt. Dat schip voer in de terriotale wateren en het schip voerde onder nederlandse vlag, dus Nederlands grondgebied.
  Die Russen hebben dat schip gewoon gekaapt en hadden hiervoor absoluut geen recht voor.?
  Maar laar ze daar maar verrekken wat maakt het ook uit......
  Na ons de zondvloed, we gaan weer over tot de orde van de dag.

 • alco1

  Het lef niet voor Trijnie!!! Wat voor lef heb je daar nou voor nodig om die hekken bij OVP kapot te knippen. We doen het gewoon niet omdat ons gezonde verstand zegt dat dat de manier niet is.

 • alco1

  Lees ook nog even je eigen #4 bij. 'Pluimveesector verontwaardigd over Ongehoord.

 • jordi 1455

  @Trijnie een boot die onder Nederlandse vlag vaart is geen Nederlands grondgebied, als een schip onder Nederlandse vlag vaart betekend dat, dat het schip in Nederland staat geregistreerd.

 • trijnie

  Alco, je maakt een beoordelingsfout,

  Greenpeace werkt open en bloot, ze vragen om aandacht voor dit vervuilende gebeuren.Iedereen weet ervan, het is zichtbaar.

  In de stal van bert en ellie gebeurde het in het geniep, en dat is laag.

  En er wordt altijd zo gejeremieerd op dit forum over de ovp maar hoewel jullie het materieel hebben, de trekkers, is er nog niemand opgestaan om er wat aan te doen.
  Jullie gaan alleen maar de weg op als het je in de portemonnee raakt. En dat kun je van de mensen van greenpeace niet zeggen.
  Maar ach het gros van de mensen is zo, ikke, ikke en........

 • Romeijn

  Met selectief gekozen beelden kan je anderen aardig op het verkeerde been zetten. Dan maakt het niet uit of je dierenactivist, boer, jager of Greenpeace activist bent. Zorg altijd voor een eerlijk en open hoor en wederhoor.
  Dus geen stiekem huisvredebreuk om cameraatjes te plaatsen. Maar wel goed voorbereid langskomen als je wordt uitgenodigd. Als boer voel je je gerespecteerd als mensen door het stellen van =open= vragen meedenken met je bedrijfsvoering. En ook iets van je willen aannemen.
  Dat geldt trouwens ook voor de medewerkers van SBB; die zijn minstens zo betrokken bij hun werk.

 • alco1

  @Romeijn. Bedoel je met die beelden de film 'WIlDERNIX'.

 • Romeijn

  Met selectief gekozen beelden bedoel ik elke film of filmpje waar de verhoudingen niet juist worden weergegeven. Dus ook bewust of onbewust suggestief selecteren van beelden zonder deze in de juiste verbanden te plaatsen. Bijv. inzoomen op tien dooie kippen die toevallig bij elkaar liggen tussen 17.000 andere; of vijf schapen die zijn doodgebeten in de wei; of vijf edelherten die net zijn geschoten op de Veluwe; of vijf koniks die wat langer terug zijn geschoten in de OVP; of vijf geschoten reebokken waar dan ook.

 • jordi 1455

  @romeijn je lult er weer onder heen zoals gewoonlijk, die film wildernix zijn de beelden van stervende dieren er bewust er uit gelaten, zo wordt de ovp gepresenteert als een gebied waar het altijd rozengeur en manenschijn is terwijl het deze winter eerder kommer en kwel is dankzij staatsbosbeheer. Wij vertellen eerlijk dat er wel eens wat mis gaat en dieren dood gaan maar daar ik jouw niet over.

 • Mozes

  Ik heb 'Wildernix' gezien. Het zou verplicht moeten zijn om deze korte film te bekijken na het zien van de 'Nieuwe Wildernis'. Dan krijg je een veel completer beeld.

 • alco1

  @Trijnie. Dus als Ongehoord op klaarlichte dag b.v. een zeer groot anti bord in de tuin zet in bijzijn van een woedende Elly en Bert en er een filmpje van maakt voor internet, dan mag dat volgens jouw wel!!
  Het is zoals Romeijn zegt, dat er een eerlijk en open hoor en wederhoor moet zijn. Echter moet er ook eens durven toegegeven, dat men fout zat. We hebben die Romeijn al zo vaak klem gezet, maar veranderd dan weer van onderwerp en gaat rustig verder.

 • Romeijn

  Jordi 1455, Mozes en alco1; de film de Nieuwe Wildernis heb ik nog niet gezien. Jullie wel?
  Kan me niet voorstellen dat ze de kans hebben laten lopen om een beeld te geven van wat er mis kan gaan en dat er dieren dood gaan. Dat thema zit in bijna elke natuurfilm. Bovendien zijn de makers ook fan van 'dood doet leven'.

  Ik hoop dat Elly en Bert verschoond blijven van verdere denkbare en ondenkbare acties.

 • trijnie

  Jordi, hoe kom je aan die wijsheid over die grond weg graven onder de rails?..
  Is dit gebeurd door greenpeace of is dit natte vinger werk van je?

 • trijnie

  Alco en iedereen, jullie mogen bij je mening blijven maar het ver schoont je niet van de plicht om voor mensen in het nauw op te komen.
  Het is aardig rustig om het gebeuren maar ik hoop en verwacht dat de stille diplomatie zijn werk wel doet, dat is vaak ook beter bij die Russen. Want buigen doen ze heel moeilijk.
  Maar het is een kleine moeite om de mensen, die in een moeilijke positie verkeren, een brief te schrijven of via sociaal media een hartversterking te sturen.

 • Romeijn

  Trijnie en Jordi 1455, #82 Er is geen spoorlijn 'uitgegraven', er is geprobeerd een kistje met een ballon in het grind tussen de rails te verstoppen. De pers heeft het dankbaar uitvergroot. (gewoon googelen; staat allemaal op Internet).

 • jordi 1455

  @Romeijn ik heb de recensie in de krant gelezen.
  @trijnie dat was in oktober 2011. Overigens zien de activisten van Greenpeace hun heilsboodschap als een rede om illegale acties te begaan.

 • trijnie

  Romeijn,bedankt voor je info, ik ben al heel erg lang lid van greenpeace en ik had dit nog nooit meegekregen.
  Als mensen ergens op tegen zijn, proberen ze iets of iemand altijd in een verkeerd daglicht te plaatsen.

 • alco1

  Trijnie. Daar ben ik het ook mee eens, dat onze medelanders vrij gekregen moeten worden. Maar dat wil niet zeggen dat ik actie voeren op deze manier goedkeur. Integendeel.

 • Flyinghollander

  TRijnie wat met de betonblokken in de waddenzee van greenpeace? Ik ben van mening dat de heren/dames die vastzitten in Moermansk, waren gewaarschuwd en toch doorzetten, moet je niet doen met Russen, die hebben geen D66 rechters of ...

 • trijnie

  Soms moet je zelfs je leven geven voor een rechtvaardige zaak.
  Dat is al eerder gebeurt in de geschiedenis.
  De herodussen van deze wereld zijn nog steeds aanwezig.

 • abtje

  Greenpeace was toch een kantoorbaantje geworden? Het was niet meer interessant om walvissen te beschermen? Die mochten nu toch geharpoeneerd worden? Daar wint Sea Sheppard nu de zieltjes en het geld mee. Dus dan moet je wat als Greenpeace. Af en toe Shell met hangsloten de autorijders het tanken onmogelijk te maken, dan ben je ook weer voor het eten thuis. Dit is dan weer wel variatie daarop.

 • Romeijn

  Mensen uit een ander milieu dan de Greenpeace-activisten houden zich bezig met illegale zenders, drinkketen, carbid schieten naast en motorcrossen in rustgebieden voor het wild/mensen en terugkomend van de disco trappen ze de brievenbussen om en slopen ze bushokjes. Vergeleken met die paar idealisten van Greenpeace gaat het hierbij om veel meer mensen; bovendien doen die deze dingen 'omdat iedereen in hun omgeving dat doet'. Dat kan je van die paar idealisten niet zeggen.

 • alco1

  @Romeijn. Bedankt voor de vergelijking, of bedoel je dat die OOK verkeerd bezig zijn.

 • somporn

  Drinkketen, carbid schieten en motorcrossen is allemaal de schuld van de boeren want die doen dat in de rustgebieden voor het wild.
  Ja, gewone burgers die zuipen niet(die snuiven),doen niet aan motorcross zijn echt voorbeeldige mensen.
  Wie doet er hier aan hokjes plaatsen?
  Dus alles wat een ander doet wat niet in jouw straatje past zijn waardeloze mensen,dat die paar idealisten die illegale praktijken erop na houden dat is natuurlijk wel geoorloofd.
  Wie heeft er hier dan een bord voor zijn kop?

 • trijnie

  Alco, somporn, jullie voelen je aangesproken maar romeijn noemt een vergelijking. Jullie veroordelen het gedrag van greenpeace maar de dingen die romeijn op noemt gebeuren op een veel grotere schaal en die wantoestanden worden veelal niet aangepakt.
  De dingen die romeijn aangeeft gebeuren op het platteland maar ook in de stad. Ieder weekend is het weer raak dat ze met een bezopen kop de boel vernielen of nog erger achter het stuur kruipen.
  En het gecros van brommers en crosauto's is ook niet bepaald aangenaam voor mensen die van rust houden.
  Als je dit gedrag vergelijkt met dat van greenpeace ( in jullie ogen
  dan) is dit net zo erg of erger. In ieder geval veel uitgebreider.

 • alco1

  Trijnie. Iedereen moet zich aan regels houden. Greenpeace, maar ook de anderen die genoemd worden. Een open dialoog moet in alle geschillen een oplossing brengen. Het recht in eigen hand nemen leidt nog tot meer verloedering.

 • trijnie

  Alco 1 , iedereen moet zich aan de regels houden, zeg je, maar ik moet eerlijk zijn dat het op het platteland vaak niet zo is.
  Crossen op de openbare weg met brullen de sloopauto's, brommers e.d. zijn heel normaal. Landbouwvoertuigen zonder verlichting.
  Bomen zagen zonder vergunning en ik kan wel meer aangeven.
  Ik denk dat de mensen op het platteland toch meer een vrije leven stijl hebben.
  Maar in de stad kunnen ze er ook wel wat van, zeker in de weekends rondom de uitgaansgelegenheden.
  En ei gelijk zou het niet moeten, soms zeg ik er wel wat van maar het helpt weinig en in de sta doet de politie er soms wel wat aan maar ze staan zo weer op straat.

 • LouiseB

  You go Trijnie !!

 • alco1

  Trijnie. Dit is zo een zinloze discussie. Ik zeg toch niet dat dat crossen e.d. getoleleerd moet worden.

 • l coumans

  tjonge jonge stout doen is ook wel eens fijn

 • trijnie

  Alco, helemaal gelijk, k' zet een punt.

 • Flyinghollander

  Romeijn, links is vaak gevaarlijker dan rechts. En jou vergelijking slaat nergens op. Ze zijn meerdere keren gewaarschuwd en ja nu op de blaren zitten. Maar wel protesteren tegen Gazprom maar toch vragen of Gazprom de verwarming hoger wil zetten, goed voor het milieu :D
  LouiseB je hebt hier nog nooit enige duidelijk discussie gevoerd, alleen maar oneliners.

 • crisismanager

  ja trijnie regels moeten er zijn,maar dat de regels qua dierenwelzijn opgesteld worden door vegetariers.daar zit het flink verkeerd,want dan doe je nooit goed.net hetzelfde als dat ik nooit met het openbaar vervoer reis en dat ik een hekel heb aan het kabaal van treinen.krijg het al benauwd als ik eraan denk.laat ik nou een partij oprichten ,de ptdt (partij tegen de treinen)met een lacher kom ik in de regering.ik vind dat de reizigers meer ruimte moeten hebben en over een ligbed moeten beschikken.begin petities .de wet komt erdoor.de ns kan alle bestaande zetels slopen en nog maar de helft passagiers meenemen.ik wil natuurlijk niet meer treinen krijgen(dat lawaai voor de omwonenden) en de kaartjes mogen zeker niet duurder worden want zijn al zat duur genoeg.gevolg ns failliet en dat allemaal terwijl ik nooit met de trein reis.

 • jordi 1455

  @Romeijn van linkse zeikerds als jij mogen wij nooit plezier hebben. Vorig jaar zaten een paar natuurfreaks te zeiken omdat de oude crossbaan in ere werd hersteld voor het jubileum van een motorvoertuigen vereniging omdat ze een paar takken niet hadden opgeruimd en die motoren er reden. Door dat soort volk gaat de mensheid ten onder.

  @trijnie als je niet kan aanpassen aan de plattelandse cultuur is het jouw probleem, niet het mijne. Wij plattelanders willen niets hebben van regels en wetten die nergens op slaan.

 • J@gertje

  Trijnie,
  Ik begin zo langzamerhand de indruk te krijgen dat jij een import Westerling bent die z.g.n. voor de rust op het platte land is gaan wonen.
  Eenmaal aldaar gevestigd, heb jij graag dat iedereen zich naar jouw wensen aan gaat passen.
  Heb ik gelijk, of zit ik er helemaal naast?

 • J@gertje

  @Trijnie je schreef in # 99 : 'Als mensen ergens op tegen zijn, proberen ze iets of iemand altijd in een verkeerd daglicht te plaatsen.'

  Jij doet exact het zelfde.

 • rbove

  Een importwesterling woont in het Westen, maar komt er niet oorspronkelijk vandaan.
  Wat bedoel je nou, J@gertje?

 • jordi 1455

  @rbove, met een import westeling wordt bedoelt men, import uit het westen.

 • Flyinghollander

  Rbove dacht een slimme opmerking te hebben, maar waarschijnlijk ook zo hollander, die dramt dat hij gelijk heeft.

 • J@gertje

  Rbove voel je, je soms ook aangesproken?

 • Flyinghollander

 • agratax2

  Hoe we het ook wenden of keren 'Er is hier sprake van onrechtmatig betreden van een gebouw'. Ook in een geval als dit Heiligt het doel zeker niet de middelen. Voor mij is het een beetje vremd dat het OM bij monde van een agent van politie de zaak afdoet als 'internet aangifte waardig en niet meer'. Met andere woorden hiervoor komt hij zijn kantoor / auto niet uit. Zo kunnen fanate dieren bevrijders russtig hun gang gaan met hun onkieze praktijken. Ik denk dat als ik intensieveveehouder was ik me maar zou voorzien van de nodige beveiligingen, lieve (hapgrage) hond, camera's gekoppeld aan mobile telefoon om accuut alarm te slaan en beelden door te geven. het kost iets dat is waar, maar de moderne wereld vraagt om dit soort praktijken waar boeren nog niet van gesjarmeerd zijn.

 • somporn

  Als de boer bij die terroristen in huis kwam werd hij aan de hoogste boom opgehangen,andersom is de politie bang om tegen deze figuren op te treden omdat er altijd wel een advocaat is die zo media geil is dat hij zulke figuren wel wil bijstaan.Dat is de huidige mentaliteit in deze samenleving.
  De dader kruipt in de huid van het slachtoffer en het werkelijke slachtoffer wordt gezien als misdadiger.
  Hoever moet het nog gaan in NL voordat we wakker worden en eindelijk het gezonde verstand eens gaat werken.
  Het is toch te gek, dat de boer een compleet alarmsysteem moet aanleggen om terroristen die huisvrede breuk plegen, buiten de deur moet houden.

Laad alle reacties (121)

Of registreer je om te kunnen reageren.