Pluimveehouderij

Achtergrond 1007 x bekeken 7 reacties

Afzet eieren ligt op laag niveau

Door de zomervakanties ligt de verkoop van eieren op een niet al te hoog niveau. Zowel supermarktketens als de verwerkende industrie hebben er weinig belangstelling voor. Gelukkig is het aanbod ook niet groot. Daardoor blijven de prijzen praktisch op hetzelfde niveau als vorige week.

De NOP noteert voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram met €4,68 per 100 stuks 3 cent lager dan vorige week. Voor bruine kooi-eieren van dezelfde gewichtsklasse daalt de NOP-richtprijs met 8 cent naar €4,19 per 100 stuks. Daarmee ontvangen leghennenhouders €2,70 minder dan een jaar geleden voor scharreleieren en €2,27 minder voor kooi-eieren. Zij maken zich dan ook niet voor niets grote zorgen over hun financiële positie.

Prognose: prijs gelijk

Laatste reacties

 • De Toekomst

  Er kan veel veranderen in een week! vorige week was het aanbod groter dan de vraag, en deze week is het aanbod niet groot?

 • kleine pluimveehouder

  ik hoop dat derk gelijk heeft maar meestal schrijft hij zo maar wat

 • grotepluimveehouder

  Als dan volgende week de vraag wat groter wordt dan blijkt ineens dat het aanbod ruim is!! De anders kant is dat het wel echt moeilijk begint te worden met deze prijzen, ik hoor van veel collega's dat de bank ondertussen ook onrustig wordt ivm aankopen en betalen nieuw op te zetten kippen. Is dit een trend door het hele land of alleen in het zuiden. Ik heb de ervaring dat er iedere week meer druk gezet wordt op het feit dat de bank wil dat we langjarig onze marge gaan vastleggen, op dit moment zijn er niet veel partijen die dit willen doen??
  Wordt erg moeilijk komende tijd.

 • kleine pluimveehouder

  Als het voer eens een 5 euro zakte, haalt ook al veel druk weg

 • De Toekomst

  Ik ben bang dat dan de eieren na een paar maanden ook mee gaan zakken.

 • 200113528

  Die derk lult uit zijn nek totaal geen diepte en kennis. Als wij met net zoveel kennis en kunde het bedrijf ruunde waren we met twee slechte ween deze eieprijzen failliet.

 • jwvk

  Als dit verhaal klopt, en dat hoop ik. Dan kan de prijs meteen omhoog als er weer vraag komt. Al denk ik dat er best vraag is. Maar ja.....?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.