Pluimveehouderij

Achtergrond 1645 x bekeken 6 reacties

Prijsdaling scharreleieren voorbij

Het naderende Pasen zorgt dan toch eindelijk voor een toename van de vraag naar eieren. Die grotere belangstelling was in het verleden al weken voor het feest te bespeuren. De afgelopen jaren is dat niet of nauwelijks meer het geval. De afgelopen jaren nam de kooplust pas toe vlak voor Pasen.

Door de grotere vraag is de prijsdaling van eieren gestopt. De NOP-prijs voor bruine scharreleieren blijft gelijk op €6,74 per 100 stuks. In dezelfde week vorig jaar werd nog een recordprijs van €12,29 bereikt.

De verwerkende industrie heeft weinig belangstelling voor verrijkte kooi-eieren. Zij gokt op een prijsdaling na Pasen. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren daalt zodoende met €0,26 naar €4,24 per 100 stuks.

Prognose: prijs lager

Laatste reacties

 • kleine pluimveehouder

  amsterdamse grossiers notering met bijna 1 cent in de min raar ze komen hier elke dag eieren halen

 • Bussemakers

  je bent niet de enige waar ze vaak eieren komen halen. Als de NOP vandaag niet stijgt, kan ik dit niet verklaren!!

 • kleine pluimveehouder

  Derk,kom nu maar eens met een geloofwaardige marktanaliese.

 • Henk uit limburg

  Ik heb gisteren mijn relatie beheerder van de bank al op bezoek gehad, ze willen een liquiditeits prognose tot eind 2013!! Ik moet dan mij opbrengsten en kosten in kaart brengen, en daarna wordt gekeken of het wel verantwoord is voor het bedrijf wat we aan het doen zijn. Het advies van hem was dat we voor een langere tijd de eieren vast moesten verkopen incl. voerkoppeling , dat is mooi gezegd maar ik ben bang dat dit nu niet gaat lukken.
  Kortom gezegd erg moeilijke tijden in het vooruitzicht en de bank begint aan het begin van deze periode al te piepen. Gisteren gaf Pieter Kruijt een winstwaarschuwing , terwijl zijn vertegenwwordigers in het veld roepen dat de eieren deze zomer duur worden omdat er weinig hennen verkocht zouden zijn en dat er veel afgeslacht zou worden, 2 geluiden uit 1 bedrijf wie spreekt de waarheid
  ZALIG PASEN!!!!!

 • Global Food Group

  @ Henk uit Limburg , Indien je vastigheid zoekt met een minimum prijs en voerkoppeling , dan is dat precies wat wij kunnen bieden. Als je interesse hebt , neem dan kontakt op met Math Lemmers (0495 632030)

 • kleine pluimveehouder

  ik denk dat het goed gaat komen Henk

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.