Pluimveehouderij

Achtergrond 599 x bekeken

Vrije prijzen vleeskuikens 3 cent hoger

De prijzen van niet-contractgebonden vleeskuikens stijgen volgende week met 3 cent naar 93 tot 95 cent per kilo. Het aanbod van de dieren is krapper, terwijl de vraag wat toeneemt.

Desondanks blijft de basiscontractprijs nog onveranderd op 77 cent per kilo. Dat is 2 cent per kilo minder dan een jaar geleden. Pluimveevleesbedrijf Jan van Ee verhoogt zijn prijs voor volgende week wel met 0,5 cent naar 79,5 cent per kilo.
Slachterijen hebben vleeskuikens de afgelopen weken steeds verder naar voren gehaald om de gewichten van de dieren in de hand te houden. Daardoor neemt het aanbod af. Kuikenhouders hebben een hogere prijs nodig om hun voer aan te kopen.
Prognose: de prijs blijft gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.