Pluimveehouderij

Achtergrond 1722 x bekeken 8 reacties

Recordprijs voor kooi-ei door krap aanbod

De NOP-richtprijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram stijgt deze week met 57 cent naar € 10,02 per 100 stuks. Dat is een recordprijs.

Het vorige record dateert van december 2003 toen het aanbod van kooi-eieren erg krap was door de uitbraken van vogelpest. Dit keer is de massale omschakeling onder Europese leghennenhouders van kooihuisvesting naar alternatieve systemen de oorzaak van de recordprijzen.
De prijzen van scharreleieren verbreken het record van € 11,16 per 100 stuks van twee jaar geleden nog niet. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt deze week met 42 cent naar € 10,22 per 100 stuks.
Prognose: de prijs stijgt.

Laatste reacties

 • Belgische legkippenboer

  Is de formule van de berekening van de NOP-richtprijs gewijzigd? Of is er een fout gemaakt??? De Weser-Ems notering is tot 4€ per 100 stuks gestegen!

 • Roelofsn

  Belgische legkippenboer, als je als pakstation je eieren vast heb verkocht aan de detailhandel, heb je er weinig belang bij dat de eieren die je inkoopt maar blijven stijgen, deze pakstations hebben waarschijnlijk meer in de melk te brokkelen bij de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders dan de pluimveehouders zelf.

 • awic.bv1

  NOP-notering= mengsel van Amsterdam+WeserEms+Rungis bij lage prijzen!
  Bij hoge prijzen NOP-notering= mengsel van??????? eierhandelaren????

 • Roelofsn

  awic.bv1: NOP = Amsterdamnotering - 2.60, de marge van pakstations moet wel verzekerd zijn!!

 • hanenkooi

  verkoop ze maar niet op nop. nu is het tijd om te onderhandelen.

 • Eierboer Zuid

  We hebben in Nederland (en België) altijd de laagste prijs. Als de eieren in Frankrijk hoog zijn en in Duitsland lager, dan hebben we nog iets minder dan de Duitse prijs. Als de eieren in Duitsland hoog zijn en in Frankrijk laag, dan hebben we nog iets minder dan de Franse prijs. Maar dat is geen nieuw verhaal. In een regio met structurele overproductie zal je nooit de beste prijs krijgen.

 • eierboerke

  Beste pluimveehouders, ik heb er alle begrip voor dat de eierprijzen weer wat aantrekken, na een lange en zware beproeving. Hetgeen ik nu weer hoor is het
  ongenoegen uiten over de ganse handel, die tenslotte in goede en slechte tijden, toch maar van jullie eitjes moet zien af te komen. Ik stel voor om zelf een praatje te maken met de HEREN retailaankopers. Benieuwd tot wat dat leiden zal ? (of misschien wel LIJDEN)

 • hanenkooi

  eiereboerke doe niet alsof je de redder in noot bent want als je er niet aan verdien laat je ze gewoon staan, komt de afpraken niet na, of de toe- afslag moet drasties omlaag.de pluimveehouder is toch altijd de klos.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.