Pluimveehouderij

Achtergrond 146 x bekeken

Week 22: goede versvraag kuikenmarkt

Het beeld op de kuikenmarkt is in het kort: goede versvraag, druk op afzet bevroren kuikendelen en een flink kuikenaanbod vanuit Polen.

Goede afzet vers kuikenvlees

De markt van kuikenvlees loopt qua versvraag zeker goed door, dus over de afzet van vers kuikenvleesproduct kunnen wij positief zijn: de seinen staan hier wel degelijk op groen. De pluimveeslachterijen melden dat de vraag naar vers kuikenvlees best goed is en de komende weersverwachtingen in aanmerking nemende, zullen consumenten vermoedelijk massaal de barbecue uit de schuur halen en dat zal zeker helpen om wat extra kuikenproduct weg te zetten.

Afzet bevroren kuikendelen onder druk

De afzet van de diverse bevroren kuikendelen zou wat onder druk staan. Dit laatste wordt vooral veroorzaakt doordat de vraag naar deze kuikendelen vanuit Roemenië en Bulgarije wat onder druk staat. De financiële middelen van de consumenten in die landen zouden wat beperkt zijn en dan laat men in die regio kip even links liggen en geeft men de voorkeur aan de wat goedkopere worstsoorten.

Dit heeft toch wel wat invloed op de prijzen van de kuikenpoten en dan vooral ook de kuikenbouten, want deze lijken wat te dalen. Het is niet zo dat daar helemaal de klad in zit, maar zo’n €0,03/kg gaat er deze week toch wel af.

Vanwege de wat tegenvallende afzet van bevroren kuikendelen zou er nu wel wat meer product in de vrieshuizen worden opgeslagen, zeker indien afnemers erg laag op de kuikendelen bieden.

Groot aanbod uit Polen

Het aanbod blijft ondanks gematigde opzetten op een redelijk ruim peil. Het is in eerdere berichten al gemeld dat dit onder meer komt doordat Polen nogal wat broedeieren heeft opgekocht die aanvankelijk voor Libië bestemd waren. Deze broedeieren zijn inmiddels uitgekomen en de kuikens hiervan zijn afgemest en het kan niet genoeg benadrukt worden dat deze situatie behoorlijk veel invloed heeft op het huidige aanbod in de EU.

(bron: PVE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.