Pluimveehouderij

Achtergrond 173 x bekeken

Prijsverschil tussen kooi- en scharreleieren stijgt weer

Het gat tussen de prijzen van kooi- en scharreleieren stijgt weer.

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram steeg vorige week met € 0,76 naar € 7,04 per honderd stuks. Bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram noteerden € 0,34 hoger op € 6,47 per honderd stuks. Daarmee steeg het prijsverschil tussen kooi- en scharreleieren met € 0,42 naar € 0,57 per honderd stuks.

De vraag naar scharreleieren is goed bij supermarkten. Zij kopen volop eieren in voor de feestdagen. De verwerkende industrie heeft de productie voor het eind van het jaar achter de rug. Zodoende worden er minder eieren besteld. Derde landen bestellen wel wat eieren.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.