Pluimveehouderij

Achtergrond 220 x bekeken

Antibioticagegevens teruggekoppeld

Vleeskuikenhouders ontvangen nog voor de jaarwisseling een helder overzicht van de antibioticagegevens van hun bedrijf. Daarbij is in een oogopslag zichtbaar hoe zij scoren ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

Vleeskuikenhouders krijgen nog in december een rapportage in de bus met een overzicht van het antibioticagebruik in dagdoseringen per dierjaar over de eerste drie maanden van 2011. Enkele overzichtelijke grafieken en tabellen in deze rapportage geven weer hoe zij scoren ten opzichte van het landelijke gemiddelde.

De pluimveesector is een van de eerste agrarische sectoren die deze zogenaamde benchmarkgegevens terugkoppelt. „Deze rapportage is tastbaar en confronterend. Kuikenhouders kunnen hun eigen cijfers vergelijken met het landelijke gemiddelde. Dat moet ze prikkelen om hun antibioticagebruik verder te reduceren. We zijn altijd gewend geweest om problemen met antibiotica te maskeren. Die denkwijze moet nu echt veranderen. De tijd van bewustwording is voorbij. Het is tijd voor actie.”, zegt NOP-secretaris Alex Spieker.

Lees meer in Pluimveehouderij nummer 17, van vrijdag 16 december 2011.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.