Pluimveehouderij

Achtergrond 203 x bekeken

Eierprijzen fors onderuit door Duitse dioxine-affaire

De eierprijzen zakken fors door het dioxine-schandaal in Duitsland.

Dat land is verreweg de belangrijkste afnemer van Nederlandse eieren. Juist Duitse consumenten zijn terughoudend met het aankopen van eieren uit angst het uiterst giftige dioxine binnen te krijgen. Zij eten ongeveer eenderde minder eieren. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren daalt daardoor met € 1,01 naar € 4,24 per 100 stuks. Dat is minder dan de helft van de prijs van een jaar geleden.

Bruine kooi-eieren noteren 70 cent lager met € 2,82 per 100 stuks. De export naar derde landen loopt redelijk, omdat Nederland tegen de laagste prijs kan leveren. Deze opbrengst van eieren ligt ruim onder de kostprijs.

Prognose: prijzen dalenFoto

Of registreer je om te kunnen reageren.