Pluimveehouderij

Achtergrond 184 x bekeken

Prijs vrije vleeskuikens fors onderuit

De opbrengst van niet-contractgebonden vleeskuikens daalt volgende week fors. Lichte vrije vleeskuikens noteren 6 cent lager met 88 tot 90 cent per kilo. De prijs van zware vrije vleeskuikens daalt met 8 cent naar 86 tot 88 cent per kilo. Daartoe heeft de noteringscommissie van de pluimveebeurs in Barneveld vanavond besloten.
Het aanbod van vleeskuikens is veel te groot ten opzichte van de afzetmogelijkheden van pluimveevlees. De dieren groeien erg goed met dit weer. Daardoor zijn er relatief veel zware vleeskuikens en iets minder lichte dieren. De prijsdaling van zware dieren valt zodoende hoger uit dan die voor lichte dieren. Een verdere prijsdaling hangt in de lucht. Het zal de pluimveeslachterijen morgen moeite kosten om de basiscontractprijs voor volgende week onveranderd te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.