Pluimveehouderij

Achtergrond 315 x bekeken 1 reactie

‘Opheffen PPE te kort door de bocht’

Het opheffen van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE), zoals een meerderheid in de Tweede Kamer wil, is te kort door de bocht.

Het PPE kan maatregelen nemen bij een uitbraak van een niet meldingsplichtige ziekte, zoals Gumborro. Het ministerie van landbouw zal daar nauwelijks aandacht aan besteden. Dat zei voorzitter Jan Wolleswinkel gisteren op de jaarvergadering van de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders.

Wolleswinkel maakt zich grote zorgen op een mogelijke verdwijning van het PPE. Er komt volgend jaar een onderzoek naar het draagvlak van de productschappen. “Ik hoop dat het PPE daar goed uit komt. Dat schap moet zijn bestaansrecht bewijzen. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een meerderheid van de Tweede Kamer voor het opheffen van de productschappen is”, stelt hij.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    leo

    als dat gebeurt ga ik zeker nooit meer stemmen heb dit de laatste keer ook niet gedaan en zie alleen maar goeie ideeen en plannen .

Of registreer je om te kunnen reageren.