Pluimveehouderij

Achtergrond 198 x bekeken

Daling vleeskuikenprijs in zicht

De prijzen van niet-contractgebonden vleeskuikens blijven voor volgende week nog onveranderd op 94 tot 96 cent per kilo. Daartoe besloot de noteringscommissie van de pluimveebeurs in Barneveld vanavond. Er hangt een daling van de vleeskuikenprijs in de lucht. Het aanbod van vleeskuikens neemt snel toe. In het verleden lieten vleeskuikenhouders hun stallen rond deze tijd wel eens even leeg staan. Dat doen zij dit jaar niet of nauwelijks. Daardoor komen er veel vleeskuikens op de markt. Bovendien groeien de dieren goed met het minder warme weer. Zodoende zijn ze ook nog zwaar, zodat de pluimveevleesbedrijven veel kilo's product moeten verkopen. Dat kunnen zij nu nog tegen gelijkblijvende prijzen. Als het aanbod de komende weken verder groeit, zal de opbrengst van pluimveevlees onder druk komen. De basiscontractprijs voor vleeskuikens blijft voor volgende week hoogstwaarschijnlijk ook gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.