Pluimveehouderij

Achtergrond 228 x bekeken 4 reacties

Zout in Amerikaans kippenvlees leidt tot discussie

Het Amerikaanse ministerie van landbouw onderzoekt of het wenselijk is dat labels met 'natuurlijk' worden geplakt op producten waarvan soms 15 procent van het gewicht wordt uitgemaakt door toevoegingen van onder meer zout en water.

Dat meldt persbureau Associated Press.

Zo lang kip niet is behandeld met chemicaliën mag van het Amerikaanse ministerie van landbouw het label ‘natuurlijk’ worden gebruikt. In de praktijk wordt vaak dusdanig veel zout toegevoegd, dat het gehalte twee of drie keer hoger is dan bij normale bereiding. Onder meer de California Poultry Federation vindt dit onwenselijk, omdat teveel zout ongezond is.

Onder de bedrijven die veel water en zout toevoegen, zijn de nummer één en twee op de Amerikaanse pluimveemarkt: Pilgrim’s Pride en Tyson Foods. Volgens Tyson Foods blijkt uit een studie die het liet uitvoeren dat consumenten het niet erg vinden dat iets als natuurlijk wordt verkocht terwijl stoffen zijn toegevoegd, zolang de stoffen natuurlijk zijn.

Het ministerie van landbouw overweegt echter de labeling te wijzigen omdat teveel zoutconsumptie leidt tot vele miljarden dollars aan extra kosten voor de gezondheidszorg.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Hier wordt ook veel pekel als kip verkocht.

 • no-profile-image

  tieten

  tieten farmer is achtmaals dialect vor kippen boer by the way

 • no-profile-image

  Tok tok

  Hoe zit dat hier eigenlijk?

 • no-profile-image

  tieten

  amerikaanse landbouw in zijn algemeen leidt tot discussie als je het my vraagt.

Of registreer je om te kunnen reageren.