Pluimveehouderij

Achtergrond 196 x bekeken

Mogelijk boete voor te late invoering vleeskuikenbesluit

Het Europese Hof van Justitie kan Nederland veroordelen en een boete opleggen wegens het te laat invoeren van het vleeskuikenbesluit.

Dat schrijft landbouwminister Gerda Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. Het Nederlandse vleeskuikenbesluit had volgens de Europese regels op 1 juli van dit jaar in werking moeten zijn om het welzijn van vleeskuikens te bevorderen. Verburg stuurde een concept over dat besluit op 11 juni naar de Tweede Kamer. Die buigt zich erover na het zomerreces op 7 september van dit jaar. Door die te late invoering is de Europese Commissie een ingebrekestellingsprocedure tegen Nederland gestart. Dat kan uitmonden in een veroordeling en een boete.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.