Pluimveehouderij

Achtergrond 164 x bekeken 1 reactie

Contractprijs vleeskuikens omhoog

De basiscontractprijs voor vleeskuikens stijgt volgende week met 1 cent naar 74 cent per kilo. De prijsverhoging is een gevolg van betere afzetmogelijkheden voor pluimveevlees. De vakanties van de basisscholen in het midden van het land zijn eind deze week voorbij. Daardoor keren veel vakantiegangers van hun vakantie-adres terug. Zij kopen pluimveevlees om hun ijskasten en diepvriezers te vullen. De basiscontractprijs ligt deze week 0,5 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan Pieter Bierema

    sjonge jonge, wat een wijsheid. Vorige week zakte die nog net niet volgens Derk, en deze week inééns een cent er bijop omdat deze week de koelkast weer vol moet. Laat je toch niet bij de neus nemen man, vorige week had de prijs al een halve omhoog gemoeten. We worden weer genaaid waar we bij staan!
    Zou graag eens horen wie je informanten zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.