Pluimveehouderij

Achtergrond 169 x bekeken 1 reactie

Contractprijs vleeskuiken zakt niet

De basiscontractprijs voor vleeskuikens blijft volgende week onveranderd op 73 cent per kilo. De afzet van pluimveevlees loopt moeizaam door de vakanties. Bovendien is het wat m inder warm, waardoor consumenten minder barbecuën. Vleeskuikens groeien bovendien goed met de lagere temperaturen. Zodoende is het aanbod van vleeskuikens groot bij de slachterijen. Zij schuiven daarom dieren naar achteren. De prijs van vrije zware vleeskuikens daalt daarom met 3 cent naar 92 tot 94 cent per kilo. De basiscontractprijs ligt deze week 1,5 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    JP Bierema

    Nee, dat zou ook al te gek worden: Een vrije prijs nog boven de 90 en de BCP laten zakken!
    Je zinsopbouw vind ik helemaal niet goed gekozen, ik zou zeggen als journalist: Contractprijs vleeskuikens stijgt niet deze week. Komt veel geloofwaardiger over. Of wordt je gesponsort door de slachterijsector Derk?

Of registreer je om te kunnen reageren.