Pluimveehouderij

Achtergrond 338 x bekeken

Verburg geeft uitleg over innovatieve veehouderij

Pluimveehouder Erald Brilman (tweede van rechts) uit het Overijsselse Heino ontving vandaag een delegatie die op uitnodiging van landbouwminister Gerda Verburg (geheel rechts) een kijkje kwam nemen bij twee innovatieve bedrijven in Salland.

De bedoeling was dat ondertekenaars van een manifest voor een betere veehouderij zouden kunnen zien hoe het werkelijk toegaat. Er kwam één hoogleraar, volgens Brilman. Verder waren er journalisten, en mensen van het ministerie en van Plukon. Verburg wil nog een keer terugkomen met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Foto Ruud Ploeg

Heel voorzichtig rijdt een truck van Pax Bouw- en Industrieservice een oplegger met pekelkooien naar buiten bij machinefabriek De Klokslag. Zo zijn de afgelopen weken al vier pekelkooien vertrokken. De komende weken volgen nog meer pekelkooien. Eindbestemming is de kaasfabriek van FrieslandCampina in Bedum. Daar wordt de productiecapaciteit in september sterk uitgebreid. De Klokslag maakt kaaspersen en pekelkooien voor vrijwel alle bedrijven die 'Hollandse' kaas produceren. Foto De Klokslag

Het komt niet heel geregeld voor dat veehouders hun grasland beregenen. Vandaag gebeurde dat in het Gelderse Hengelo, wat een mooi schouwspel opleverde. Beregenen is overigens niet overal onbeperkt toegestaan. In de provincie Noord-Brabant mag grasland in juni en juli tussen 11 en 17 uur niet worden beregend. De overige delen van de dag mag dat wel. Vanaf 1 augustus zijn er in Noord-Brabant geen beperkingen aan grondwaterberegening op grasland. Veehouders moeten wel een beregeningsvergunning hebben. Foto Robin Britstra

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.