Pluimveehouderij

Achtergrond 276 x bekeken 2 reacties

Week 19: stroeve eiermarkt

Het beeld op de eiermarkt is in vergelijking met de afgelopen week niet bijster veel veranderd. Positief is, dat de eierprijzen redelijk op peil lijken te blijven. Dat is echter een heel voorzichtige conclusie, want vanwege de Hemelvaartsdag zijn de pakstations wat eerder in de week geraadpleegd en dat betekent dat daar richting het einde van de week nog best wel wat verandering in kan optreden.

De vraag en bestellingen van de retailers blijven stroef en zouden dus opnieuw niet bijzonder groot zijn. Dit geldt eveneens voor de interesse van de eiproductenindustrie, want de bestellingen van de eierverwerkers blijven op een laag niveau hangen en men is zeker niet genegen hogere biedingen te doen.

Hoewel de eierconsumptie niet veel groter is geworden lijkt hier toch een klein lichtpuntje in zicht, want deze zou ook zeker niet slechter worden. De hoop is er wat dat betreft op gericht dat de eierconsumptie richting Pinksteren wat zal aantrekken.

Er worden zo hier en daar wel wat meer bestellingen voor deze feestdagen vastgelegd, maar als dit doorzet, verwacht men wel dat het hier hooguit oplopende volumes zal betreffen en zeker geen betere eierprijzen. Dit komt vooral doordat het eieraanbod nog steeds aan de ruime kant is en daar zal op de korte termijn ook niet veel verandering in optreden.

(bron: PPE)

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    kip

    ik zie dat de kooi-notering er nog niet is, is joop misschien met verlof tot deze middag?? hieraan zien we toch duidelijk dat de Nop niet altijd op dezelfde basis gemaakt wordt. als de markt stijgt of sterk daalt kan het al op donderdag en als de markt ter plaatste blijft dan kan het pas op vrijdagmiddag. en dan willen de mannen van Nop nog geloofwaardig zijn???

  • no-profile-image

    Eier

    De nop is al lang niet meer geloofwaardig. Er zijn bedrijven die aan de kooi NOP melden die niets of weinig met kooi eieren doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.