Pluimveehouderij

Achtergrond 684 x bekeken

VWA controleert 36 bedrijven op vogelgriep

Het zondag ingestelde vervoersverbod in de omgeving van het bedrijf in Deurne, waar een milde variant van de vogelgriep is vastgesteld, wordt volgens het ministerie van LNV goed nageleefd.

Volgens een zegsman zijn er vandaag geen overtredingen vastgesteld. Het vervoersverbod is een van de maatregelen waar 36 bedrijven die binnen 3 kilometer van het inmiddels geruimde pluimveebedrijf liggen zich aan moeten houden. Negen bedrijven liggen in Limburg, de rest in Noord-Brabant, aldus LNV. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleert de pluimveehouderijen deze week op de aanwezigheid van de milde variant van de vogelgriep, een andere vorm dan de ook voor mensen gevaarlijke vogelgriepvariant H5N1, die in Azië heerst.

Begin volgende week is de uitslag van de VWA-controles bekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.