Pluimveehouderij

Achtergrond 178 x bekeken

Focus op hygiëne voor een gezonde toekomst

Bianca Reindsen van ForFarmers gaat in op de uitkomsten van de Poultrycare-scan die ForFarmers met GD ontwikkelde.

Om maximale resultaten op het pluimveebedrijf te behalen, is een goede gezondheid van de dieren van groot belang. Een goede hygiënestatus op het bedrijf levert daaraan een positieve bijdrage. Een betere hygiëne zorgt namelijk voor minder insleep van ziektekiemen, en dus minder kans op gezondheidsproblemen.

Om op een gestructureerde wijze de gezondheidsrisico’s op het legpluimveebedrijf te verminderen, ontwikkelde ForFarmers in samenwerking met de Gezondheidsdienst voor Dieren de Poultrycare®-scan. Aan de hand van deze scan krijgt de legpluimveehouder duidelijk in beeld hoe het bedrijf er qua hygiënestatus voor staat en waar mogelijke gezondheidsrisico’s liggen. Op basis van de uitkomsten van de scan kan er gericht actie worden ondernomen en kan de gezondheidstatus op het bedrijf verhoogd worden. De basis voor een gezonde toekomst!

Foto

Fabian Brockötter

Of registreer je om te kunnen reageren.