Pluimveehouderij

Achtergrond 309 x bekeken 10 reacties

CDA: geen wolf op landbouwwebsite

Het CDA wil dat landbouwminister Gerda Verburg reclame op de website van haar ministerie voor de wolf zo snel mogelijk verwijdert.

Op de LNV-homepage staat een link naar de website Wolven in Nederland, die de geesten rijp wil maken voor de terugkeer van de wolf in ons land. Maar volgens CDA'er Henk Jan Ormel horen deze beesten in Nederland niet thuis.

"Acht u het dichtbevolkte Nederland met vele recreanten in de natuur en vele lammetjes, veulens en kalveren in het voorjaar in de wei niet een waar Luilekkerland, waar de wolf zich met genoegen blijvend zal vestigen en voortplanten?'', vraagt de CDA'er aan de minister. Verder vraagt Ormel zich af of de wolf het risico op de verspreiding van hondsdolheid kan vergroten.

Volgens Wolven in Nederland, waar de Zoogdiervereniging, de stichting Ark en Freenature, bij betrokken zijn, staat het vast dat de wolf zijn rentree in Nederland zal maken. Begin deze maand waren er al berichten dat voor de eerst keer sinds ruim een eeuw in de aan Nederland grenzende Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen een wolf was opgedoken. Het wilde dier hield zich op ruim honderd kilometer van de Nederlandse grens op in de regio Paderborn.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Als de wolf komt, komt hij ook zonder uitnodiging van NLV. De eerste wolven zijn op enkele dagen lopen van Nederland. Het is gewoon een kwestie van tijd. Late we hopen dat de wolf de Natura 2000 "tuintjes" te klein vindt en de rest van Nederland te vol met gestreste schoothondjes vindt dat hij liever in het wilde Oosten blijft.

 • no-profile-image

  Karin

  Hoe weten ze eigenlijk zo zeker dat die wolven in Duitsland echt wild zijn, en niet door particulieren in de natuur losgelaten zijn? Dat is in Nederland en België namelijk ook al eens gebeurd. Ik herinner me een geval (of meerdere gevallen) in Zeeland, een jaar of 10 geleden. Daar was toen nogal veel ophef over. Die wolven zijn toen ook gevangen of afgeschoten.
  In ieder geval kan het dus voorkomen dat particulieren hun wolven in de natuur dumpen. Net als al die andere exoten die hier rondlopen, zoals wasberen, muntjaks, en noem maar op.
  Wie weet, zijn ze er al.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  de wolf heeft hier niks meer te zoeken ,Nederland heeft veel meer woningen dan 100 jaar geleden ,er is geen ruimte meer voor wolfen en de geiten en schapen zijn al op .Q koorts .

 • no-profile-image

  gerrie

  Kunnen ze eindelijk eens een keer die ganzen opeten. WWWhhoooeeeoeohh

 • no-profile-image

  midas

  Er leven tocch al geldwolven in NL

 • no-profile-image

  Bor de Wolf

  Oeiiiii Wij komen voorlopig niet....die ouwe spotvogel is te taai om te verorberen.....Oeiiiiii

 • no-profile-image

  Leen

  Wolven zat in de politiek!

 • no-profile-image

  Henk

  Alsof mensen in Nederland bang zouden zijn van een wolf. Of moeten zijn. Die beesten zijn zo schuw dat je ze toch nooit ziet. Waar je je al niet druk over kunt maken.

 • no-profile-image

  boerke

  Het wordt tijd dat het CDA de egotripper Verburg uit haar paleis haalt, en zo op de lijst zet dat ze niet meer terugkomt. Deze manier van politiek bedrijven kost veel stemmen onder hun traditionele kiezers.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Waarom was het ook al weer belangrijk dat LNV bleef bestaan? Wat zegt u? De concurrentiepositie van de landbouw????

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.