Pluimveehouderij

Achtergrond 227 x bekeken

Betere vc met Highline-kernvoer

Onder de naam Highline-kernvoeders levert Agrifirm sinds 1 februari 2010 nieuwe vleeskuikenkernvoeders die een aanvulling zijn op het Kernvoerconcept.

Agrifirm heeft twee jaar onderzoek gedaan naar de effecten van veranderingen in de nutriëntensamenstelling van kernvoeders op het resultaat om het Kernvoerconcept te optimaliseren. De belangrijkste wijzigingen in de nutriëntensamenstellingen betreffen eiwit, energie en het mineralengehalte. Zo is het aminozuurgehalte en de verhouding tussen aminozuren en energiegehalte gewijzigd. En er wordt optimaal gebruik gemaakt van beter verteerbare grondstoffen, waardoor de Highline-kernvoeders nog beter bij de behoefte van vleeskuikens aansluiten.

Uit de proeven bleek dat met de Highline-kernvoeders een 6,4 tot 11,3 (gemiddeld 8,8) punten betere voerconversie is te behalen (1,258 versus 1,346 op 1.500 gram bij standaardkernvoeders). Het gemiddeld eindgewicht lag met Highline-kernvoeders 110 gram hoger op 37 dagen.

Agrifirm
Tel. (0522) 26 82 84
Internet: www.agrifirm.com

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.