Pluimveehouderij

Achtergrond 396 x bekeken 1 reactie

Pluimveehouder maakt eieren klaar voor reis naar Duitsland

De Friese pluimveehouder Jan Ketelaar maakt een pallet eieren klaar voor transport.

Ketelaar heeft samen met zijn vrouw Irene 24.000 Freiland-leghennen in het Nijhuizum, dichtbij Workum. Elke dag worden er ongeveer 20.000 eieren opgehaald, wat neerkomt op twee pallets. Vanaf het pluimveebedrijf gaan de eieren eerst naar een pakstation. Vanaf daar gaan de meeste eieren naar Duitsland, waar ze in de winkel komen te liggen. Foto Alex de Haan

Ongeveer 150 medewerkers van FrieslandCampina namen vandaag deel aan een zogenoemde Flash mob voor het centraal station in Amersfoort. De medewerkers stonden op een vooraf afgesproken moment twee minuten stil met een product van FrieslandCampina in de hand. Op deze manier wil de onderneming er bekendheid aan geven dat zo'n 700 medewerkers gisteren hun intrek hebben genomen in het nieuwe hoofdkantoor in Amersfoort. Foto William Hoogteyling

Medewerkers van de Coöperatieve Zaaizaad- en Pootgoedtelersvereniging (ZAP) in Anna Paulowna verplaatsen kisten met pootaardappelen. Volgens directeur Gerard de Geus is er tot de jaarwisseling veel geëxporteerd naar landen rond de Middellandse Zee. "Nu is het rustig. De export binnen Europa moet dat overnemen, maar door de kou gaat weinig pootgoed weg." Foto Alex de Haan

Een inspecteur van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) neemt een monster van Thaise aubergines die per vliegtuig op Schiphol zijn aangekomen. De VWA inspecteert sinds 1 februari extra op groente en fruit uit risicolanden zoals Thailand. Het monster van de aubergines gaat voor een analyse op residugehaltes naar het laboratorium van de VWA. Op termijn zal het Rikilt, het laboratorium van de Wageningen UR, de analyses gaan uitvoeren. Als de residuresultaten binnen de wettelijke normen vallen, wordt de gehele partij aubergines vrij verklaard door de douane. De importeur van het product mag zijn partij vanaf dat moment pas gaan verkopen. Foto Wick Natzijl

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan

    Ziet er keurig uit jan.
    Groet van de buurman!

Of registreer je om te kunnen reageren.