Pluimveehouderij

Achtergrond 220 x bekeken 7 reacties

Nieuwe record eierprijs in aantocht

De eierprijzen bereiken deze week waarschijnlijk weer nieuwe recordprijzen. De vraag naar kooi- en scharreleieren is deze week niet meer zo groot als vorige week. Daardoor zullen de prijsstijgingen beperkt blijven. De eierverwerkende industrie kan en wil niet meer betalen voor kooi-eieren. Zij vindt de prijzen al veel te hoog ten opzichte van de opbrengst van eierproducten. Duitse kokerijen en ververrijen hebben nog wel wat behoefte aan goed sorteerbare zware eieren. De prijs daarvan kan dus nog wat stijgen. Consumenten doen het wat rustiger aan met de aankoop van scharreleieren na de Carnavalsweek. De opbrengst daarvan zal dus niet veel meer stijgen. De eierprijzen in het Kruishoutum (B.) en Rungis (Fr.) gisteren nog met 15 tot 35 cent per 100 stuks. Een kleine verhoging van de eierprijs betekent voor deze week al weer een nieuwe recordprijs. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram bereikte vorige week een recordhoogte met € 10,73 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pinki

  De eieren worden heel duur verkocht, ook door de exporteurs naar Duitsland.
  Die paar eieren die in Nederland verkocht worden stelt niet zo veel voor.
  Zet geen onzin op de site, ik kan bijna lezen van wie je deze onzin hebt.

  Derk ,als je geen betere informatie bronnen hebt, geef dan geen commentaar.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  De kop is inderdaad niet gelukkig gekozen. Die is inmiddels aangepast. Groeten, Derk

 • no-profile-image

  henk

  prima opgelost derk zo moet het durf de zaak opnieuw recht te zetten als iedereen dit doet komt het ooit nog goed.

 • no-profile-image

  W. Janssens

  Eieren zijn veel te duur, dit loopt verkeerd af, geloof me.

 • no-profile-image

  wilco van laar

  Deze eierprijzen zijn heel erg mooi, we hebben namelijk ook nog vleesvarkens ? iets een verschil ?

 • no-profile-image

  julliewordengenaaid

  ik snap wel dat jullie de prijzen te hoog vinden maar de nop notering zou een notering moeten zijn tussen vraag en aanbod als de witte scharreleieren op dit moment aan Duitsland geleverd worden ontvang ik 13.50 dan denk ik nop je moet wel geloofwaardig blijven

 • no-profile-image

  kip

  de eieren staan op vandaag volgens de vrije markt nog niet hoog genoeg, er wordt geld aan verdiend, maar op lange termijn zijn deze extreme prijzen geen goede zaak. op die manier wil iedereen kippen houden, en dan komen er vroeg of laat veel te veel eieren en geven we al de winst die we nu maken weer af, maar dan hebben we ondertussen wel geïnvesteerd in meer kippen en dan wordt het lastig en nemen de grote jongens de bedrijven over, dan mogen de prijzen weer omhoog

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.