Pluimveehouderij

Achtergrond 394 x bekeken 1 reactie

Vrije kuikenprijzen omhoog

De prijzen van niet-contractgebonden vleeskuikens stijgen volgende week met 2 cent naar 88 tot 90 cent per kilo. Daartoe heeft de noteringscommissie van de pluimveebeurs in Barneveld vanavond besloten. Pluimveeslachterijen verwerken minder vleeskuikens en hopen dat supermarktconcerns daardoor meer gaan betalen voor pluimveevlees. De kosten voor vleeskuikenhouders (onder andere inkoop van voer) zijn fors gestegen, zodat zij ook recht hebben op een hogere opbrengst voor hun slachtrijpe dieren. Supermarkten zouden daarvoor minder moeten stunten met de prijzen van pluimveevlees in hun schappen. De basiscontractprijs stijgt morgen naar verwachting ook iets.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rekenaar

    Collega's, wanneer je voerprijs komende ronde bijv. 3 cent stijgt en je mest op een gemiddelde van 2250 gram met een daarbij behaalde VC van 1,68 zal je vleesprijs 5 cent moeten stijgen om het zelfde te verdienen als nu. Wanneer je op dit moment al denkt niet te verdienen is het advies massaal bij de slachterij aan te geven dat je kosten onvoorzien zijn gestegen en dat het contract daarop aangepast moet worden. Dit gebeurd in het bedrijfsleven dagelijks bijvoorbeeld in de transportsector met stijgende brandstofprijzen. Het kan toch niet zo zijn dat de mensen die het meeste werk en risico aan het kuiken hebben met een minimaal of negatief saldo naar huis gestuurd worden.
    Daarom: SCHROOM NIET EN ROEP JE SLACHTERIJ OP TOT VERANTWOORDELIJKHEID!!!!!
    Opschorting van opzet is dan misschien wel een betere optie.

Of registreer je om te kunnen reageren.