Pluimveehouderij

Achtergrond 307 x bekeken 1 reactie

Controlebureau Indas heeft betalingsachterstand

Indas, een inspectiebureau voor de pluimveesector, heeft een betalingsachterstand aan het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) en de Stichting IKB Ei.

Hoe groot die achterstand is, blijft onduidelijk. Dat bleek vanmiddag op de vergadering van de Sectorcommissie Eieren van het Productschap Pluimvee en Eieren.

Het PPE en de Stichting IKB Ei zijn de beheerders van de kwaliteitsregelingen IKB Kip en IKB Ei. Indas voert de controles op die regelingen uit bij pluimveehouders. Die moeten die controles betalen en Indas moet een deelnemersbijdrage afdragen aan het PPE en de Stichting IKB Ei. “Indas heeft daarbij een betalingsachterstand”, zegt secretaris Ben Dellaert van het PPE. Hoe groot die achterstand is, kan hij niet zeggen.

Volgens voorzitter Gert-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders bedraagt die achterstand tachtigduizend euro. "We moeten dat geld niet mislopen", stelt hij. De NVP-voorzitter zet bovendien vraagtekens bij de hoge rekeningen (zeven- tot achthonderd euro) voor controles van Indas bij pluimveehouders. “Is daar een controle op”, vraagt hij zich af. PPE-voorzitter Bart-Jan Krouwel zegt de leden van de Sectorcommissie Eieren toe dat zijn schap zal controleren of Indas aan de erkenningsvoorwaarden (zowel kwalitatief als financieel) voldoet.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    leo

    ja dat zou zo maar waar kunnen zijn vanmiddag een controle gehad door indas , maar die moest el 10 eieren mee , toch wel appart.

Of registreer je om te kunnen reageren.