Pluimveehouderij

Achtergrond 172 x bekeken

Vrije vleeskuikens goedkoper

De prijs van niet-contractgebonden vleeskuikens daalt volgende week met 3 cent naar 77 tot 79 cent per kilo. Het aanbod van vleeskuikens is veel te groot voor de afzetmogelijkheden van pluimveevlees. Supermarkten voeren weinig reclame-acties met kip. Daardoor gaat veel pluimveevlees de diepvries in. Dat ingevroren vlees komt later een keer op de markt en houdt een forse prijsverhoging dan tegen. Duitse pluimveevleesbedrijven hebben enkele weken geleden nog een prijsverhoging voor pluimveevlees bedongen bij Duitse supermarkten. Daardoor gingen hun prijzen voor vleeskuikens omhoog. De basiscontractprijzen van Nederlandse pluimveeslachterijen zullen volgende week zodoende onveranderd blijven. Als de Nederlandse contractprijzen zouden dalen, dan gaan er zeker meer Nederlandse vleeskuikens naar Duitsland en zitten Nederlandse pluimveeslachterijen met lege haken.

Of registreer je om te kunnen reageren.