Pluimveehouderij

Achtergrond 1114 x bekeken

Ter Heerdt bouwt nieuwe broederij

Broederij Ter Heerdt gaat in Babberich een nieuwe broederij bouwen bij de bestaande. De nieuwe broederij krijgt een capaciteit van 14 miljoen kuikens per jaar (35 miljoen broedeiplaatsen per jaar).

De huidige broederij, met een capaciteit van 4 miljoen kuikens, wordt gerenoveerd.

De directie van Broederij Ter Heerdt lichtte maandag het personeel in over de nieuwbouwplannen en maakte ze op Landbouwdagen Intensieve Veehouderij in Hardenberg wereldkundig.

De bouw van de nieuwe broederij past volledig in de missie van Broederij Ter Heerdt: streven naar maximale beheersing van de productie van kuikens en jonge hennen om daarmee een product met toegevoegde waarde te leveren. Commercieel directeur Chiel ter Heerdt: ,,Door de schaalvergroting binnen de eigen productie denken we nog efficiënter te kunnen werken, grotere batches van één broederij te kunnen leveren en tracking en tracing te kunnen borgen.’’

De nieuwe broederij krijgt een skybox van waaruit klanten, relaties en burgers naar binnen kunnen kijken. De bouw start in juni 2011 en de ingebruikname is voorzien in januari 2012.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.