Pluimveehouderij

Achtergrond 173 x bekeken 4 reacties

Prijsdaling eieren nog niet voorbij

De situatie op de eiermarkt is nog niet rooskleurig. De vraag naar eieren is nog niet eens zo slecht, maar het aanbod daarvan is te groot. Daardoor dalen de NOP-richtprijzen voor eieren voor deze week. Voor scharreleieren valt de prijsdaling kleiner uit dan voor kooi-eieren. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt met 5 cent naar € 4,89 per 100 stuks. Dat is € 3,13 per 100 stuks minder dan een jaar geleden. Toen liepen de prijzen van scharreleieren flink op door de ombouw van Duitse legbatterijen naar alternatieve huisvestingssystemen. Bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram noteren deze week 25 cent lager op € 3,52 per 100 stuks. Dat is € 2,62 per 100 stuks lager dan begin oktober van 2009. Het prijsverschil tussen kooi- en scharreleieren is deze week € 1,37 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  eiermarkt niet rooskleurig bank niet rooskleurig en ik heb nog wel vergunning aangevraagd voor 3 stallen met scharrelkippen, vrouw kan niet meer naar de winkel om de rekeningen te betalen, waar gaat dit heen. Half jaar geleden iedereen razend positief "kippen met gouden eieren werden beloofd" ik heb er niks aan overgehouden dan alleen hoofdpijn. de groeten.

 • no-profile-image

  kip

  Ja en dit met dank aan wat al te positieve voerverkopers die denken verstand van de eiermarkt te hebben.
  Niemand heeft er verstand van!

 • no-profile-image

  kip met gouden eieren

  neem van mij aan dat het voorlopig in geen geval beter wordt. markt is voledig verstoord door het kooiverbod. de geschiedenis leert ons dat als de markt vestoord wordt door gedwongen maatregelen cq calamiteiten zoals vogelpest het toch wel een jaartje of drie
  duurt voordat er weer geld verdiend wordt.

 • no-profile-image

  Voerzak

  De daling is nog lang niet voorbij! Dat duurt zeker nog een jaar voor de handel weer zenuwachtig wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.