Pluimveehouderij

Achtergrond 170 x bekeken

Lichte vleeskuikens goedkoper

De prijs van lichte niet-contractgebonden vleeskuikens daalt volgende week met 3 cent naar 83 tot 85 cent per kilo. Zware vrije vleeskuikens noteren onveranderd op 83 tot 85 cent per kilo. Daarmee komt de prijs voor zware en lichte vrije vleeskuikens weer op hetzelfde niveau. Daartoe besloot de noteringscommissie van de pluimveebeurs in Barneveld vanavond.
Het aanbod van vleeskuikens is erg groot. De dieren groeien snel met dit weer. De slachterijen verwerken volop vleeskuikens om een ophoping van de dieren in de stallen te voorkomen. De afzet van pluimveevlees loopt redelijk, maar is niet zo groot dat de pluimveevleesbedrijven al hun producten meteen kunnen verkopen. Daardoor vriezen zij behoorlijk wat pluimveevlees in. Dat houdt de prijzen van vleeskuikens nog enigszins overeind. De basiscontractprijs blijft volgende week naar verwachting onveranderd. Het ingevroren pluimveevlees komt op een gegeven moment weer op de markt. Dat moet niet ten koste van de opbrengst van vleeskuikens gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.