Pluimveehouderij

Achtergrond 231 x bekeken 5 reacties

Scharreleieren prijshoudend

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt deze week met 2 cent naar € 10,10 per 100 stuks. De afzet van deze eieren loopt redelijk door het koude weer. Bovendien is er in Duitsland nog steeds een tekort aan scharreleieren door de omschakeling van Duitse leghennenhouders van traditionele kooien naar alternatieve huisvestingsvormen. De NOP-richtprijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram stijgt met 1 cent naar € 5,84 per 100 stuks. De eierverwerkende industrie koopt langzamerhand weer wat meer eieren, maar vindt de prijzen daarvan nog te hoog. Het prijsverschil tussen kooi- en scharreleieren is deze week € 4,26 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  bedoel je er eigenlijk mee dat de toeslag 36 cent omhoog gaat of hoe moet ik het lezen??

 • no-profile-image

  kip

  wie schrijft dit marktcommentaar eigenlijk, de scharreleieren vanaf 57 gr stijgen van 1 tot 7 eurocent en men schrijft dat ze dalen met 36 cent? Laten we aub eens aanvaarden dat de situatie in de eiermarkt goed is, dat ze duur zijn en laten we stoppen met alles naar beneden te praten. Het is echt nodig dat pluimveehouders eens mooi geld verdienen om hun investeringen te kunnen terugverdienen

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  NOP-secretaris Alex Spieker heeft een vergissing gemaakt met de notering van scharreleieren van vorige week. Hij heeft per ongeluk de notering van week 53 erachter gezet. Zodoende ben ik op het verkeerde been gezet. Dat is inmiddels rechtgezet. Groeten, Derk Klein Kranenberg

 • no-profile-image

  Piet Pakstation

  Deze analyse van de martk strookt inderdaad niet helemaal met wat de notering weergeeft. De markt is momenteel vast, de eieren lopen op alle fronten goed weg. (Wat de notering ook weergeeft!) Het enige wat momenteel nog wat te wensen overlaat zijn de prijzen die men kan beuren bij de verwerkende industrie.

 • no-profile-image

  scharrelboer

  Piet Pakstation weet heel goed dat de notering voor scharrel laag is. Hij moet immers meer dan 16 cent voor scharreleieren betalen als hij te kort heeft, en ze van een collega pakstation moet kopen!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.