Pluimveehouderij

Achtergrond 291 x bekeken

Week 37: vrije kuikenprijs -3 cent

Voor deze week wordt er een weinig veranderd beeld op de kuikenmarkt verwacht. Ook deze week loopt de afzet van de losse kuikendelen zoals kuikenbouten en kappen goed door. De supermarkten voeren volop acties om meer klanten te trekken. Dit is vooral positief voor het volume dat afgezet kan worden, maar ook voor deze week is het positieve effect op de kuikenprijzen gering.

Moeizame internationale kuikenmarkt

Ook op de internationale markt is de situatie moeizaam te noemen. Het verwachtte internationale aantrekken van de vraag naar kuikenvlees na de vakanties laat nog op zich wachten. Onder meer Duitsland zit ruim in het aanbod en dat zal de kuikenexport beïnvloeden.

Gaat BCP binnenkort omlaag?

Voor deze week is de vrije kuikenprijs gemiddeld €0,87/kg voor zowel lichte als zware kuikens. Een daling van 3 cent. Het ruime aanbod van de kuikens is de voornaamste reden voor het dalen van de vrije kuikenprijs. De gewichten nemen toe en er wordt meer gewicht per kuiken verkocht.

De basiscontractprijs ligt nog altijd op €0,745/kg, maar het ligt in de verwachting dat deze met ongeveer 14 dagen ook zal dalen.

Goede afname, ruim aanbod

Hoewel je kunt spreken van een goede afnemersmarkt, houdt het ruime kuikenaanbod de kuikenprijs onder druk. Toch wordt er tevreden naar de markt gekeken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.