Pluimveehouderij

Achtergrond 158 x bekeken

Vogels kunnen weer gevoerd worden

Vogels mogen weer gevoerd worden van de Vogelbescherming.

De organisatie meldde vandaag in het radioprogramma Vroege Vogels dat een eerder opgedoken vogelziekte het voeren niet meer in de weg staat. Enkele weken geleden adviseerde de organisatie nog vogels tijdelijk niet te voeren en geen drinkwater te geven in verband met de besmettelijke vogelziekte het geel.

In augustus kreeg de organisatie ongeveer vierhonderd meldingen van vogels die vermoedelijk door de ziekte waren overleden. In september waren dat er nog slechts twaalf. Omdat het geel het beste gedijt bij hoge temperaturen, verwacht de Vogelbescherming dat binnen enkele weken helemaal geen besmettingen meer plaatsvinden.

In Duitsland overleden eerder dit jaar al tienduizenden zangvogels aan de ziekte. Het geel veroorzaakt een geelkleurig abces in de keelholte, waarna de vogels stikken of verhongeren. Vooral groenlingen, vinken en merels worden het slachtoffer, maar de infectie komt ook voor bij duiven en roofvogels. Besmetting vindt plaats als vogels direct onderling contact hebben, bijvoorbeeld bij het overdragen van voedsel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.