Pluimveehouderij

Achtergrond 177 x bekeken

Uitzendkrachten gaan tevreden naar het werk

Uitzendkrachten zijn redelijk tevreden over hun werk. Ook hebben zij vaak voor dit soort werk gekozen. Dat blijk uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek onder achtduizend uitzendkrachten in opdracht van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

Uitzendkrachten zijn redelijk tevreden over hun werk. Ook hebben zij vaak voor dit soort werk gekozen. Dat blijk uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek onder achtduizend uitzendkrachten in opdracht van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

Acht van de tien ondervraagden is positief over de werksfeer en het contact met het vaste personeel. Over de inhoud van het werk is 72 procent te spreken. Uitzendkrachten zijn verder over het algemeen tevreden over de arbeidsvoorwaarden. Vier van de vijf zijn positief over het aantal te werken uren per week en 61 procent is tevreden over het loon, 16 procent is niet tevreden over het salaris.

Drie van de tien uitzendkrachten zegt uitzendwerk te doen als opstapje naar vast werk. Voor 18 procent is werkervaring opdoen de reden voor uitzendwerk. Andere redenen om naar het uitzendbureau te stappen zijn vakantiewerk (16 procent), tijdelijk werk (16 procent) en een bijbaantje naast de studie (15 procent). Slechts 1 procent doet uitzendwerk omdat hij of zij geen vaste baan kan vinden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.