Pluimveehouderij

Achtergrond 214 x bekeken 8 reacties

Greenspan: einde Amerikaanse crisis erg dichtbij

De economische crisis in de Verenigde Staten is bijna ten einde. Dat zei de voormalige voorzitter van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, Alan Greenspan zondag in een televisie-interview.

Toen Greenspan gevraagd werd of de ergste economische crisis in de VS sinds de Grote Depressie in de jaren dertig van de vorige eeuw over was, zei Greenspan: "Nog niet helemaal, maar we komen erg dichtbij.''

"Instorten, denk ik, is van de tafel'', aldus Greenspan. Hij voegde toe dat hij er "vrij zeker van is'' dat de Amerikaanse economie de bodem heeft bereikt en al sinds half juli aan het omslaan is.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  Het is net zoiets als toen veel mensen zeiden dat de landbouw de crisis zou ontlopen onder het motto mensen moeten toch eten . dit is dom ge........
  de landbouw krijgt wel degelijk voor z'n kiezen alleen verlaat, als mensen minder luxe eten en minder weg gooien lopen de overschotten vlug op gooi daarbij 'n paar fallieten van hele grote voedsel verwerkende bedrijven en het vertrouwen in de termijnhandel (lees boerenprijzen) is gauw weg
  Hier is de handel tussen canada en de usa staat op een laag pitje veel bedrijven verplaatsen hun producktie fabrieken naar b.v. mexico dat helpt de opleving niet echt

 • no-profile-image

  Patrick

  Inderdaad Greenspan is op zich zelf een zeldzaamheid maar niet in uniekheid.
  Kijk aub niet op tegen deze man, het is een gluipert en hij zal nooit oplossingen aandragen. Het probleem was dat zware manipulaties de laatste, zeg maar 20 jaar, de markt regeerden op economisch gebied, cijfermatig op alle niveaus, ook verwachtingen op macro economisch niveau. Dit alles ondersteund/gemanipuleerd door de gewone media, dagelijks en wekelijks en iedereen zit in dat momentum van die kunstmatig gemaakte realiteit. Velen zagen dat iets niet klopte of dat het in tijd nooit kon gehandhaafd worden. Toch werden deze mensen die dat goed zagen door types als Greenspan de mond gesnoerd. Het was namelijk niet waar, Greenspan en concorten wisten wel hoe ze met de wereld en het geld om moesten gaan. Niet dus, puur eigenhandig graai en manipulatie werk, ondersteund door media en lobbyisten, klinkt wel een beetje zelfde als vleessector vind je niet?, maar dat ten zijde. Inderdaad de hedgefunds zijn en waren een groot probleem, dit systeem wordt ondersteund door de Britse Kroon, belastingvrije paradijzen zijn het, het zijn witwas praktijekn van geldstromen die nooit aan de oppervlakte zichtbaar zijn. George Sorros is ook zo`n hedgefunder, maar evenzo de grootste crimineel op de planeet, zijn groep is de groep achter de globalisering, geo-politiek warfare dus op economische gronden, ik bedoel je hoeft tegenwoordig geen echte oorlog meer te voeren met kogels en kanonnen om een land onstabiel te krijgen of te manipuleren. Let wel op dat dit ook een cultuur gebonden westers systeem is, trots gedragen in history boeken en koninkrijken gedragen is, en als normaal gezien wordt tot het moment van elke dag nog, dus organisaties in alle sectoren vinden dit ook een normaal syteem wat het eigenlijk niet is als je op wereld niveau kijkt.
  Greenspan is maar 1 naam, Nederland is ook een groot supporter van Sorros en het oude macht/geld syseem op politieke en achter de schermen niveau, dus daar vind je dezelfde misselijkmakende personen. Dus de crisis zal zeker nog wel even duren, alleen Greenspan en consotren hopen van niet en hopen zo snel mogelijk weer op oud niveau verder te gaan. Nu is paniek nu ook iets echt nodig, waar liggen de oplossingen die je Greenspan nooit ziet aandragen. Transparantie dus in alle ketens, dus letterlijk iets wat niet bij hun agenda`s past. Creativiteet is wel gewenst, maar voor de voedsel keten is een duizelingwekkende transparantie in de hele keten van consument naar producent nodig en zeker ook de de oplossing, zeker voor de producent. Je haalt die grappenmakers in de keten er tussen uit die verwarring maken uit eigen belang, en hup alles is een stuk makkelijker. Geen moeilijke analyse`s of voorspellingen, maar gewoon een logische transparantie van hoe iets geproduceerd is, waar, en door wie. Wat is het verschil, en voordeel. Beter aansluiting bij maatschappelijke wensen en veranderingen. Flexibeler en sneller handelingen bij veranderingen, maar wel met een duidelijk doel en brede ondersteuning voor investering, en dus een goede winst perspectief voor langere termijn, als de huidige waan van de dag wat meer gebasseerd is op hoop en greenspan gevoelens.
  De vastzittende systemen, of het niet willen veranderen of kunnen verandetren zal altijd ondersteund worden door de handelaren, organisties als LTO of PVV, want zij zijn gebaad bij zekerheid en eigen positie, en om dat te behouden is angst voor veranderingen de leiddraad om niet creatief te willen zijn, gewoon niet willen zijn en alles downplayen en frustreren is het wat ze dan doen. Losers dus, zeker Greenspan, maar de spiegel in Nederland met natinale bank prutser Wellink is niet anders.
  Laat staan hypocriete en planeet vernietiger CDA.

 • no-profile-image

  Chrisje

  Marketingsles nr 1.Roep altijd dat het goed gaat. Dat hebben die bankiers jaren lang geroepen. Lenen lenen, bouwen. Het gaat een jaar slecht en half de tuinbouw dreigt failliet tegaan. Geloof eerst je zelf en dan pas een ander.

 • no-profile-image

  Leen

  Als je de Wikipedia er op na leest kun je haast niet anders concluderen dan dat hij de crisis in de VS op z'n geweten heeft. Als hij nu zegt dat het einde in zicht is zal hij er wel weer naast zitten.

 • no-profile-image

  Loze

  Dit valt in de categorie Paul Bens DLV. Vleesvarkens over eind 2008 en geheel 2009 op 2 euro per kilo. Op onjuist voorspellen staat geen straf.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  We hebben de meeste problemen geexporteerd en laten nieuwe dollars drukken in China, dat levert een forse besparing op, dacht Greenspan.

 • no-profile-image

  connie

  Geloof niets wat Greenspan verteld. Hij heeft de laatste 2 jaren meer dan $ 2 miljard dollard binnen gehaald, met voor informatie. Is wel heel erg schuldig geweest aan de crediet crisis. Heeft 2 jaar zijn mond gehouden en achter de schermen een hedge fund begonnen met enorme winsten.

 • no-profile-image

  Jan Brink

  Allemaal positief als een bedrijf dat al lang bestaat niet twee jaar zonder winst kan moet je je eigen afvragen of het niet tijd wordt om iets anders te gaan doen ik denk dat er dan iets goed fout zit en evengoed wel zal sneuvelen allen duurt het iets langer zodat gezonde bedrijven daar nog langer last van hebben

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.