Pluimveehouderij

Achtergrond 282 x bekeken

Duizenden nertsen belagen Griekse stad Askio

Duizenden losgelaten nertsen hebben de stad Askio in het noorden van Griekenland overspoeld.

De dieren maken jacht op het pluimvee en de kleine huisdieren in Askio. Bovendien zou een vierjarig meisje door een nerts zijn gebeten.

"Dit zijn gevaarlijke roofdieren die zelfs een schaap kunnen doden'', zei burgemeester Vassilis Patras van Askio vandaag. "Als ze niet gevangen worden genomen, zijn er straks geen kleine dieren meer over.''

Aanvankelijk struinden ongeveer tienduizend nertsen in en rond Askio. Lokale nertsenfokkers hebben een aantal dieren opgepakt. Bovendien zijn vele nertsen in het verkeer omgekomen. Volgens Patras lopen er nog circa drieduizend vrij rond.
Een groep dierenactivisten zou de nertsen hebben vrijgelaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.