Pluimveehouderij

Achtergrond 202 x bekeken 6 reacties

Week 31: eiermarkt blijft rustig

Het wordt wat eentonig, maar de eiermarkt kent deze week opnieuw niet veel beweging. De vraag van de diverse retailers ligt als gevolg van de lopende vakantie op een wat lager peil, maar de pakstations vinden de interesse gezien de tijd van het jaar nog niet eens tegenvallen.

Het eieraanbod is niet extreem ruim en dat is gezien de wat getemperde vraag naar eieren maar goed ook, want daardoor weten de eierprijzen zich nog redelijk te handhaven.

De eiproductenindustrie is volgens een aantal pakstations wel wat actiever aan het worden en dat zal mogelijk veroorzaakt worden doordat de eierverwerkers wat meer voorraden willen aanleggen. Op dit moment zal de vraag naar verwerkte eieren vermoedelijk ook niet extreem groot zijn, maar deze zal uiteindelijk toch weer gaan toenemen. De eierverwerkers zullen er vermoedelijk rekening mee houden dat de eierprijzen mogelijk binnenkort weer wat zullen aantrekken.

Wat de eierprijzen betreft is onzekerheid toch wel troef of ze binnenkort weer aantrekken, want in 2007 en 2006 zijn de eierprijzen vanaf eind juli dan wel sterk aangetrokken, maar daar was in 2008 absoluut geen sprake van.

Al met al, nog steeds een wat kwakkelend marktbeeld, met een gematigde vraag en stabiele prijzen.

(bron: PVE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  groeten uit

  man,man,wat een lul verhaal.
  in duitsland is de pluimveestapel bijna gehalveerdt ivm het kooiverbod,in zuid-europa vallen de muissen dood van het dak door de extreme hitte. kotrom er is een schreeuwend tekort aan eieren!!!
  welke vier pakstations is hier om informatie gevraagd, je mag 1 keer raden!!

 • no-profile-image

  Groetjes uit

  Helemaal eens met de vorige spreker. Er is duidelijk meer vraag voor eieren , niet voor volgende week , maar voor levering in September en Oktober. Waarom zoekt men die eieren nu al , niet omdat men denkt dat het goedkoper zal worden. Rohware notering gaf gisteren al een signaal door onveranderd en zelf op sommige plaatsen te verhogen.

 • no-profile-image

  dik

  en omejoop zag dat het goed was

 • no-profile-image

  Boer

  Waarom schrijft men een marktbericht met een ietswat positieve ondertoon om dan te eindigen met een negatieve slotzin. "Wat de eierprijzen betreft is onzekerheid toch wel troef of ze binnenkort weer aantrekken, want in 2007 en 2006 zijn de eierprijzen vanaf eind juli dan wel sterk aangetrokken, maar daar was in 2008 absoluut geen sprake van." HET STUKJE * MAAR DAAR WAS IN 2008 ABSOLUUT GEEN SPRAKE VAN * kan men ook gewoon weglaten. Verder denk ik dat ome Joop tevreden toekijkt , maar ook ome Piet en ome Ronald zullen instemmend knikken.

 • no-profile-image

  toverland

  ome joop vette uit veen en donald trump waarom durven jullie niet ieder je eigen prijs uit te geven in bv agrarisch dagblad dit schijnheilige gedoe daar wordt ik een beetje moe van. Ik begin te denken dat die ali spijker bij jullie op de loonlijst staat. Wees niet zo laf en laat ieder zijn eigen prijs bekend maken.

 • no-profile-image

  buurman

  advies:verkoop je eieren aan een duits pakstation, die betalen meer.
  laat je niet bang maken door verhalen van die betalen slecht of komen de afspaken niet na,daar zal je de komende 10 jaar geen last van hebben!
  Gruss Got

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.