Pluimveehouderij

Achtergrond 155 x bekeken

Week 27: slachtkippenprijs omlaag

Eensgezind laten NOP, Pluimveebeurs Barneveld en Deinze hun slachtkippennoteringen dalen. NOP en Deinze met 1 cent en Pluimveebeurs Barneveld zelfs met 2 cent. Vorige week hadden NOP en Pluimveebeurs Barneveld de slachtkippennoteringen ook al met 1 cent laten zakken. Geheel tegen de normale 'trend' in de zomer in, een periode waarin de slachtkippennoteringen altijd muurvast zitten. Geen beweging in te krijgen.

Nu kent dit jaar bijzondere vooruitzichten met de overstap (in Duitsland) van kooi naar alternatief. Dat zou van september tot begin november weleens tot krapte in het aanbod slachtkippen kunnen leiden. Wordt om die reden de prijs nu alvast getemperd of is het hoge niveau van de noteringen dit jaar vergeleken met vorig jaar er debet aan?

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.