Pluimveehouderij

Achtergrond 989 x bekeken

Dorset-mestdroger met 6 lagen

Er is een grotere variant van de Dorset-platendroger op de markt met zes in plaats van vier drooglagen.

Als dealer van de Dorset-platendrogers kreeg Farmer Automatic Nederland steeds meer vraag naar grotere mestdroogtunnels. De grootste mestdroogtunnel van Dorset was tot nu toe voldoende voor circa 80.000 dieren. De nieuwe versie kan de mest van ongeveer 120.000 dieren drogen.

Het aantal drooglagen is van vier naar zes gestegen, de werkwijze is hetzelfde: nog steeds kan de tunnel worden gevuld met verse, niet voorbeluchte bandenmest en kan met circa 1,7 m3 stallucht per kip worden volstaan om de mest droog te krijgen. De luchtweerstand van de tunnel is niet gestegen en blijft met ongeveer 70 pascal laag. Dit betekent dat er kan worden gewerkt met ventilatoren met een laag stroomverbruik.

Volgens Farmer Automatic Nederland is het stroomverbruik van de tunnel inclusief de beluchting veel lager dan van een mestbandbeluchtingssysteem of warmtewisselaar en is het droogresultaat veel beter.

Farmer Automatic Nederland, Hattem (Gld)
tel. (038) 444 81 01
internet: www.farmerautomatic.nl.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.