Pluimveehouderij

Achtergrond 193 x bekeken

China ontkent importverbod Amerikaans pluimveevlees

China ontkent dat het een importverbod voor Amerikaans pluimveevlees in gaat stellen.

Amerikaanse exporteurs van pluimveevlees vrezen dat China dat wel gaat doen. Tussen China en de Verenigde Staten heerst onvrede over de handel in pluimveevlees tussen beide landen.

De Verenigde Staten laten sinds 2006 alleen Chinees pluimveevlees op hun markten toe als dat gekookt is. Dat zou nodig zijn uit veterinair oogpunt, maar de maatregel vormt ook een handelsbarrière. China zou volgens sommige Amerikaanse exporteurs tegenmaatregelen willen nemen uit onvrede over de Amerikaanse eisen ten aanzien van het koken van Chinees pluimveevlees. Amerika exporteert jaarlijks voor 530 miljoen euro aan pluimveevlees naar China. Dat meldt de site meatingplace.com.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.