Pluimveehouderij

Achtergrond 302 x bekeken 2 reacties

Bijna 7 % leghennen in verrijkte kooien

Bijna 7 procent van alle Europese kooihennen is gehuisvest in verrijkte kooien. Het overige deel zit in traditionele kooien. Dat blijkt uit een enquete van de Europese Commissie onder alle Europese lidstaten aan het eind van vorig jaar. Het Productschap Pluimvee en Eieren meldt die resultaten van die enquete.
Inmiddels hebben 23 van de 27 EU-lidstaten de vragenlijst ingevuld. Slechts twee lidstaten melden een prijsverschil tussen eieren uit verrijkte kooien en eieren uit traditionele kooien. In alle andere 21 Europese lidstaten is geen sprake van een prijsverschil. Een vrijwillige etikettering van eieren uit traditionele en verrijkte kooien lijkt zodoende zinloos.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  A. van Dijk

  In dit artikel worden m.i. oorzaak en gevolg door elkaar gehaald. Doordat er geen duidelijke etikettering voor eieren uit verrijkte kooien is, worden deze eieren niet herkend. De consument is dientengevolge niet bereid om meer te betalen. Dit zou anders zijn als de eieren uit verrijkte kooien duidelijk herkenbaar zouden zijn. De conclusie van het artikel is m.i. daarom onjuist

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Hoi Ton, je hebt waarschijnlijk gelijk. Ik heb de tekst van het PPE overgenomen.
  Derk

Of registreer je om te kunnen reageren.