Pluimveehouderij

Achtergrond 181 x bekeken

Hanen mogen blijven kraaien

De hanen van een inwoner van de gemeente Menaldumadeel (Friesland) mogen op zijn erf blijven.

De Raad van State besliste woensdag na een reeks juridische procedures dat het gekraai van de dieren geen bovenmatige overlast veroorzaakt. Een buurman had geklaagd dat hij last van de beesten had. De rechtbank in Leeuwarden had de buurman in eerste instantie gelijk gegeven.

De Raad vindt dat de buurman in een landelijk gebied moet accepteren dat daar dieren voor een hobby worden gehouden. De gemeente had zich ook al op dat standpunt gesteld. Bovendien zegt de Raad van State dat de man zich bij de aankoop van zijn huis had moeten realiseren dat bij het pand naast hem al 27 jaar hanen werden gehouden. Ook liepen er de laatste jaren na diverse klachten al minder hanen rond en waren er afsluitbare hokken gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.