Pluimveehouderij

Achtergrond 187 x bekeken

Week 15: vrije kuikenprijs lager

De verwachting was dat de vleeskuikenmarkt in aanloop naar de paasdagen een wat vriendelijker beeld zou vertonen. Het huidige beeld blijft echter achter bij deze verwachting.

Ruimer aanbod vleeskuikens

Het aanbod van slachtrijpe kuikens is deze week ruimer, zoals voorgaande week al verwacht werd. Dit heeft geen positieve invloed op de vrije prijzen voor lichte en zware vleeskuikens. Deze daalden met €0,03. De basiscontractprijs (BCP) bleef gelijk op 72,5 cent.

Stuntende supers drukken kuikenprijs

Informanten melden dat de oorzaak van de dalende vrije kuikenprijzen nog altijd vooral te maken heeft met het beleid van de supermarkten. De supers blijven de prijzen drukken door te stunten met kipproducten. Doordat de consument de afgelopen tijd al heeft kunnen profiteren van de lage prijzen in de winkel, verwacht men dat er met de paasdagen toch meer varkensvlees geconsumeerd zal worden, zodat de consumptie van kipproducten wat achterblijft.

Dure broedeieren

Wat ook zijn weerslag heeft op de vleeskuikenprijzen zijn de broedeieren, die momenteel erg duur zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.