Pluimveehouderij

Achtergrond 780 x bekeken 1 reactie

Gert van Putten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Gert van Putten uit Terschuur (Gld.) is maandag 20 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Minister Gerda Verburg van LNV reikte hem de versierselen uit die behoren bij deze koninklijke onderscheiding.

Van Putten, die donderdag 23 april 73 hoopt te worden, kreeg de koninklijke onderscheiding uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering/het eerste lustrum van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) in de Veluwehal in Barneveld (Gld.). Dit vanwege zijn verdiensten voor de ontwikkelingen in de Nederlandse pluimveehouderij.


Van Putten vervulde een voorbeeldfunctie bij het op milieu- en diervriendelijke wijze houden van legpluimvee en was betrokken bij de ontwikkeling van innovaties, zoals lengteventilatie en de productie van pluimveemestkorrels (Farmer’s House organische bodemvoeding) die hij ook exporteerde. Van Putten begon in 1960 in Terschuur een pluimveebedrijf dat uitgroeide tot Zonne-Ei Farm. Het bedrijf heeft zes vestigingen waarvan één in Polen. Tevens heeft Van Putten het dealerschap van Salmet-stalinrichtingen, waarbij hij nu nog als adviseur betrokken is. Verder was hij in 1990 initiatiefnemer van de Nederlandse tak van Double Harvest, een organisatie die in ontwikkelingslanden het evangelie wil verbreiden en er tegelijkertijd wil helpen bij het opzetten van diverse landbouw- en veeteeltprojecten. Door zijn ideeën over de pluimveesector te exporteren naar Afrika (met name naar Ethiopië, waar een pluimvee-/tuinbouwbedrijf en een coöperatie voor kleine boeren met allerlei trainingsfaciliteiten werd opgericht) heeft Van Putten laten zien dat door dit soort projecten een bijdrage kan worden geleverd aan de oplossing van de problematiek in armere landen. Bij de diverse projecten van Double Harvest werken meer dan 500 mensen en duizenden hebben door deze projecten hun levensomstandigheden zien verbeteren.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Lies de Boed

    Dhr G.van Putten
    Hartelijk Gefeliciteerd met deze onderscheiding.
    Een van de weinigen die hem echt verdiend heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.